Zorba, Çeşme'de

Çeşme Festivali büyük bir coşkuyla devam ediyor. 25 yıl sonra Çeşme Belediyesi tarafından tekrar canlandırılan Festival, üçüncü gününde Çeşmelilere, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Zorba ile şahane anlar yaşattı.

Zorba, Çeşme'de

Çeşme Festivali büyük bir coşkuyla devam ediyor. 25 yıl sonra Çeşme Belediyesi tarafından tekrar canlandırılan Festival, üçüncü gününde Çeşmelilere, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Zorba ile şahane anlar yaşattı.

Zorba, Çeşme'de
21 Eylül 2019 - 15:47

“Ege’nin İki Yakası” temasıyla hayata geçirilen Festivalde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Çeşme Festivali’ni yeniden ayağa kaldırmanın gururunu yaşıyorum. Artık Çeşme’de plastik sanatlar, opera, bale ve konserler olacak. Ve Çeşme söz verdiğimiz gibi makûs tarihini kıracak” dedi.
 
Festival yoğun programı ve her akşam birbirinden değerli ses sanatçılarını ağırlayarak, Çeşmelilere harika dakikalar yaşatmaya devam ediyor. Festival üçüncü gününde de bir dizi etkinlik ve konserlerle devam etti. Etkinlikler Çeşme’nin farklı noktalarında eş zamanlı olarak düzenlendi. Sakız Adası’ndan halk dansları gösterisi ve ılıca Taş İskele’de İki Yaka’dan dans atölyeleri ile başlayan etkinlikler, müzik ve dans etkinlikleri şeklinde devam etti. “Mübadeleyle Gelenler & Gidenler” söyleşisi Çeşmelilere duygusal anlar yaşatırken, Kırıka konseri Çeşmeliler tarafından alkışa tutuldu.  
 
Konser sonrası Çeşme Kalesi’nde “Çeşme Festivali Resepsiyonu” gerçekleştirildi. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar katılım gösterdiği resepsiyona ayrıca, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de eşlik etti.
 
Çeşme Amfi Tiyatro’da sahne alan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Zorba, Çeşmelilerin yoğun ilgisi ve isteği üzerine dördüncü kez final kapanışı yaptı. Zorba, büyüleyen dans gösterileriyle göz doldurdu ve Çeşmeliler tarafından yoğun alkış aldı.
 
“ARTIK ÇEŞME’DE PLASTİK SANATLAR OLACAK”
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Zorba ekibine teşekkürlerini sunarak, çiçek yerine, İzmir’de yanan ormanlar için fidan dikim sertifikası takdim etti. Başkan Oran, “Çeşme Festivali’nin doğum gününe hoş geldiniz” diyerek, festivali yeniden Çeşme Belediye Başkanı olarak ayağa kaldırmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti. Konuşmasının devamında “Opera ve bale ile buluşuyoruz ve diyoruz ki; Artık Çeşme’de plastik sanatlar olacak, aynı bu festivalde açtığımız sergiler gibi. Çeşme’de opera olacak, bale olacak, konserler olacak” diyen Oran, Çeşme’nin, söz verdikleri gibi makûs tarihini kıracağının haberini verdi. Temmuz-Ağustos arasına sıkışmış sezonunu yıkacaklarını, Eylül ve Ekim’de de Çeşme’de hayatın devam edeceğini ifade eden Başkan Oran,  “Biz bu işi yaparız çünkü biz birlikte güçlüyüz. Çünkü biz Çeşme’yiz, Çeşmeli’yiz” diyerek Çeşmelilere seslendi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum