Türkiye’nin en büyük AKUT Yerleşkesi Karabğalar’da

Karabağlar Belediyesi, Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) yerleşke tahsis etti. Gelecek haftalarda açılması planlanan yerleşke, Uzman Çavuş Akın Acar’ın anısına ismi verilecek.

Türkiye’nin en büyük AKUT Yerleşkesi Karabğalar’da

Karabağlar Belediyesi, Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) yerleşke tahsis etti. Gelecek haftalarda açılması planlanan yerleşke, Uzman Çavuş Akın Acar’ın anısına ismi verilecek.

Türkiye’nin en büyük AKUT Yerleşkesi Karabğalar’da
07 Kasım 2019 - 13:42

Karabağlar Belediyesi, üç yıl önce belediye meclisinde alınan karar ile yerleşkeyi AKUT İzmir’e tahsis etmişti. Bozyaka Pazaryeri’nin altında bulunan bin 600 metrekarelik alandaki yerleşkeye ise Suriye’nin El Bab kentinde iki yıl önce şehit olan AKUT İzmir Gönüllüsü Gönüllüsü Uzman Çavuş Akın Acar’ın adı verilecek. Acar’ın ansına adı verilen yerleşkenin açılışı ise yine Acar’ın ölüm yıl dönümü olan 21 Aralık 2019 tarihinde yapılması planlanıyor. Hayata geçirilecek AKUT merkezinin, Türkiye’nin en büyük AKUT merkezi olması hedefleniyor. AKUT gönüllüleri merkezin zamanında açılışının gerçekleştirilebilmesi için tüm hızla çalışmalara devam ediyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, İzmir halkının afet konusunda bilinçlendirme çalışmalarının aktif olarak yürütülebilmesi için çok önemli olduğunu kaydediyor.
AKUT MÜZESİ OLUŞUTURULACAK
Uzman Çavuş Akın Acar’ın adının verileceği AKUT İzmir Yerleşkesi’nde çhalka ve öğrencilere yönelik farkındalık yaratma ve bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra, 12 ay boyunca seminerler, eğitimler ve arama kurtarma ile ilgili sergiler olacak. Yerleşke bünyesinde AKUT Müzesi oluşturulacak. Müze’de 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma maden kazası gibi acil olaylara müdahale eden gönüllülerin kullandığı eşyalar sergilenerek, halk ile buluşturulacak.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ziyaret eden AKUT İzmir Gönüllüleri, Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki bin 600 metrekarelik alana kurulacak yerleşkenin eksiklerini tamamlanabilmesi için destek istediler. Başkan Selvitopu ise konu ile ilgili olarak öncelikle, üç yıl önce olduğu gibi bu konuda AKUT’un yanında olacaklarına ve destekleyeceklerine dikkat çekti. İzmir halkının afet konusunda bilinçlendirme çalışmalarının daha aktif yürütülebilmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Selvitopu, bu nedenle AKUT İzmir Şehit Akın Acar Karabağlar Yerleşkesi’nde bulunan seminer ve ilkyardım eğitim salonlarının eksiklerinin bir an önce giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi. Selvitopu ayrıca, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesinin Karabağlar sınırında olmasının büyük önem taşıdığını belirtti. “Umarız afetler yaşanmaz” diye Başkan Selvitopu, yaşandığı vakit de acil müdahalenin büyük önem taşıdığını ifade etti. Karabağlar sınırları içinde böyle bir merkezin kurulmasının kendileri için de çok olumlu olduğunu söyleyen Selvitopu, “Burada yapılacak çeşitli çalışmalardan Karabağlar’daki insanlarımız da yararlanmış olacak” dedi.

 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum