Başkan İduğ’a iki ödül birden

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’nun hayata geçirdiği “Dijital Sınıf” ve “Altın Bilezik” projeleri, En İyi Vizyon Projesi ödüllerine layık görüldü.

Başkan İduğ’a iki ödül birden

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’nun hayata geçirdiği “Dijital Sınıf” ve “Altın Bilezik” projeleri, En İyi Vizyon Projesi ödüllerine layık görüldü.

Başkan İduğ’a iki ödül birden
08 Kasım 2019 - 15:52

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Su ve Çevre Konferansı Ödülleri bu yıl altıncı kez düzenlendi. Ödül törenine İzmir’in Bornova ilçesi damga vurdu. Hem akademisyen hem de iş adamı kimliğine sahip Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’nun hayata geçirdiği “Dijital Sınıf” ve “Altın Bilezik” projeleri ödüle layık görüldü. Ödüller, Dijital Belediyecilik ve Sosyal Sorumluluk kategorisinde kazanıldı.
İduğ, “Dijital sınıf” projesi ile eğitim alanındaki fırsat eşitliğini ortadan kaldırırken, “Altın Bilezik” projesi ise istihdama katkı sağlıyor.
Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen Su ve Çevre Kongresi Ödülleri, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde törenle sahiplerini buldu. Törende, hayata geçirdiği iki proje ile ödül sahibi olan İduğ konuşmasında, “Dijital Sınıf” ve “Altın Bilezik” projelerinden bahsetti. Türkiye’de engelli vatandaşların nüfusa oranı yüzde 12.5'u bulduğunu kaydeden İduğ, bu oran içerisinde kalan gençlerin ve çocukların dershaneye gidemediklerini kaydetti. Kendilerinin bu proje sayesinde dershaneyi onların evine götürdüklerini vurgulayan İduğ, “Ücretsiz yararlanılacak sistemle eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz" diye konuştu. İduğ, diğer bi proje olan “Altın Bilezik”ten bahsederken, bu projenin en önemli hedef kitlesinin ise üniversite öğrencileri olduğunu bildirdi.
İduğ, gençlerin mezun olduktan sonra elindeki diploma ile iş aramaya başladığını ve bunun sağlıklı bir yöntem olmadığını söyleyerek, önemli olanın eğitim devam ederken iş hayatına girmek olduğuna önemle vurgu yaptı. Ancak bu şekilde rakiplerin önüne geçilebileceğini belirten İduğ, proje kapsamında iş arayanlarla işçi arayanları, Türkiye'de ilk kez kullanılacak bir yazılımla işverenin talepleri ve iş arayanın özelliklerine göre bir filtreleme yaparak bir araya getireceklerini bildirdi.
“ALTIN BİLEZİK” 
Bornova Belediyesi, “Altın Bilezik” projesi ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Proje, ilk kez uygun aday eşleştirmesi yapacak yazılım üzerinden yürütülecek. Bu kapsamda, sanayi siteleri, sivil toplum kuruluşları ve özel kurumlarla işbirliği yapılacak. Proje ile özellikle ara eleman ihtiyacının karşılanması için, meslek kursları açılacak. Kaybolmaya yüz tutan meslekler ve usta-çırak sistemi bu proje ile yeniden canlandırılacak.
“DİJİTAL SINIF”
 “Dijital Sınıf” projesiyle ise Bornova Belediyesi eğitim alanında yine bir ilki gerçekleştiriyor. Binlerce öğrenciye hizmet veren “Gençlik ve Eğitim Merkezi”nde,  bu proje ile uzaktan eğitim dönemine geçiliyor. Projeden Bornova’da oturan ve Bornova’da eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri yaralanacak. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun içeriklerle oluşturulan proje ile engelli öğrencilere dershane hizmeti sağlanmış olacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum