Soyer, Aksoy ve Arda ilk tohumu serpti

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımda istihdama devam ediyor. Belediye, karakılçık buğdayının üretimini yeniden üretime geçirdi.

Soyer, Aksoy ve Arda ilk tohumu serpti

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımda istihdama devam ediyor. Belediye, karakılçık buğdayının üretimini yeniden üretime geçirdi.

Soyer, Aksoy ve Arda ilk tohumu serpti
06 Kasım 2019 - 11:33

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden üretime geçirdiği karakılçık buğdayını, Menemen’de 500 dönümlük arazide ekime başlattı. Karakılçık buğdayının ilk tohumlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer serpti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarıma yaptığı istihdam uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Belediye, ata tohumu olan karakılçık buğdayını tekrar hayata geçirme ve yaygınlaştırma projesini Karakılçık Buğdayı Ekim Şenliği ile başlattı. Proje ile ekilen karakılçık buğdayları üreticilerden alınarak un ve ekmek üretimi gerçekleştirilecek. Üretilen un ve ekmekler halka ücretsiz ulaştırılacak. Şenliğe Başkan Soyer’in yanı sıra, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri de katılım gösterdi.
TUNÇ SOYER
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şenlikte gerçekleştirdiği konuşmada, karakılçık projesinin öncelikle Seferihisar’da başlattıklarını anımsattı. Soyer şu cümleleri kurdu:
 “Bugün itibariyle topraklarımızı işgal eden, sağlığımızı bozan, yaşamımızı kirleten ithal tohumların yerini, yeniden Anadolu’nun yerli tohumu almaya başlıyor. Bir atalık tohum, karakılçık buğdayı, bir kere daha şehrimizi ve ülkemizi doyurmak için büyük ölçekte üretilmeye başlıyor.”
Başkan Soyer konuşmasının devamında, yerli atalık tohumların yitip gitmesinin vatan ve millet sevgisiyle bağdaşmadığına vurgu yaptı. Şenlik ile kendilerinin bu gidişatı, İzmir’den başlamak üzere tersine çevirdiklerine dikkat çeken Başkan Soyer, halkın yeniden karakılçık unu ile doyacağını söyledi. Anadolu’nun mis kokulu sebzelerinin, meyvelerinin, İzmir’de uygulamaya başladıkları kapsamlı tarım stratejileriyle, yeniden çocuklara ulaşacağını belirten Soyer,  karakılçık tohumu projesinin sadece bir başlangıç olduğunu bildirdi. Başkan Soyer, yerel tohumlar konusunda, hedeflerini her geçen gün daha da büyüttüklerine vurgu yaparak “Daha fazla yerel tohum üretmeyi ve daha fazla üreticiye ulaşmayı ilke edindik” diye konuştu.
SERDAR AKSOY
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise “Bugün Menemen için farklı bir gün. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in bize vermiş olduğu destek sonucunda karakılçık buğdayını bugün itibariyle toprakla bütünleştiriyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Karakılçık Buğdayı Ekim Şenliği’nde kadim tohumu toprağa serptiler.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum