Sürekli: Terör vahim bir gündemdir

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli PKK’yı “kınama önergesinin” reddedilmesine ilişkin devam eden tartışmalara yönelik yazılı açıklamada bulundu. Sürekli, “Terör polemik malzemesi değildir. Terör, yapay değil tümüyle sıcak ve vahim bir gündemdir” dedi.

Sürekli: Terör vahim bir gündemdir

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli PKK’yı “kınama önergesinin” reddedilmesine ilişkin devam eden tartışmalara yönelik yazılı açıklamada bulundu. Sürekli, “Terör polemik malzemesi değildir. Terör, yapay değil tümüyle sıcak ve vahim bir gündemdir” dedi.

Sürekli: Terör vahim bir gündemdir
24 Eylül 2019 - 12:22

Sürekli, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İzmir yangınını  üstlenen PKK'yı  “kınama önergesinin” reddedilmesi üzerine konuyla alakalı açıklamalar yaptı. “Gündemi değiştirmeye çalışıyorlar  ve siyasi rant sağlamaya çalışıyorlar” gibi yorumları içler acısı bulduğunu ifade eden Sürekli, Tüm siyasi partiler ve dinamikleri olarak İzmir'e yangın faciasını yaşatan bölücü terörü ortak bir metinle kınamaya ve lanetlemeye karşı gösterdikleri bu direnci anlayamadıklarına vurgu yaptı.

“KENDİ PARTİ GRUPLARI ENGELLEDİ”
Günler geçmesine rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin halen bu önergeyi neden reddettiklerine gerçekçi bir açıklama getiremediklerini ifade eden Sürekli, Belediye mevzuatı izin vermediği algısı yarattıklarını savundu. Sürekli, “Oysa gündeme alınmasını kendi parti grupları engelledi” diyerek, Cumhuriyet Halk Partisi Başkan ve meclis üyelerini onaylayabileceğini vurguladı.  Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gündemi değiştirmeye çalıştıklarını söylemelerine ise hayretle karşılık verdiklerini belirten Sürekli, “Çünkü en vahim ve ortak mücadele gerektiren gündemimiz zaten terör. Nerede yaşıyorlar anlamadım! Terör sarmalına neden ve nasıl itildiğimiz biliniyor. Hepsinin çözümüne ilişkin büyük mücadele veriyoruz” dedi. AK Parti kadrosu olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu çabaya ortak olmasını beklerlerken, kamuoyunu daha fazla bu kör savunmalarla tehditkar ve gerçek dışı açıklamalarla meşgul etmeye gerek olmadığını söyledi. Sürekli cümlelerine, “Çünkü terör polemik malzemesi değildir. Terör, yapay değil tümüyle sıcak ve vahim bir gündemdir. Ancak onların yapmaya çalıştıkları, meseleyi yapay bir tartışma ortamına çekerek, zihin bulandırmaya çalışmaktır" diye devam etti.
Cumhuriyet Halk Partisi grubunun, AK Parti önergesinin kapsamını geliştirmek suretiyle  kabul edeceklerini söyleyebilmiş olmalarını beklediğini belirten Sürekli, “Seve seve içine İŞİD'i, DEAŞ'ı, FETÖ'yü de alırdık. Biz, o gün için içimizde henüz soğumamış bir yangının küllerinin hesabını sormak, terörü lanetlemek istedik” diyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin bundan kayıtsız şartsız kaçtığını savundu.
SÜREKLİ’DEN İYİ PARTİ’YE GÖNDERME
Sürekli yaptığı basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ittifak ortağı İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun konuyla alakalı açıklamalarına da değinmeyi ihmal etmedi. Seçilmiş olmayı suç işleme hürriyeti gibi algılayıp bunu bir suistimal alanına dönüştürmek isteyenlere tolerans göstermeyeceklerine özellikle dikkat çeken Sürekli, “PKK bizi can evimizden vurmak için böyle bir şey yaptığını itiraf ediyor, bunu kınamaktan niçin imtina ediyoruz?” şeklinde soru yöneltti. Kendilerinin ittifak ettikleri unsurların, bunu kınamaktan imtina etmiş olduklarını belirten Sürekli, yanlış yapmış olduklarını ifade ederek, kınamaları gerektiğini söyledi.
TERÖR SORUNU İSTİKRARLI MÜCADELE GEREKTİRİR
Terör meselesinin hiçbir meselenin gerisinde kalmayacak kadar elzem olduğunun altını çizen Sürekli, Türkiye’nin farklılıkları ne olursa olsun her vatandaşını, siyasi unsurunu yakından ilgilendiren, ortak hareket gerektiren bir sorun olduğunu belirtti. Terör meselesinin polemik malzemesi olmadığını ve siyasi rant gerekçesi olamayacağına değindi. Sürekli terörle ilgili olarak, “Vatan ve devletin bekası sorunudur. Bölünmez bütünlüğümüzün tehdidi sorunudur” diye konuştu. Terör meselesinin kararlı ve istikrarlı bir mücadele gerektirdiğini ifade eden Sürekli, “Ki biz de tam olarak bunu yapıyoruz. Olması gereken bu sürecin sekteye uğratılması, saptırılması ve malzeme yapılması değil;,aynı yere yumruk vurulmasıdır" diye açıklamasını tamamladı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum