“Daha iyi bir yaşam umuduna tutunacağız”

“PATİVAL KONAK; CAN DOSTLARIMIZLA BULUŞUYORUZ” festivali, 28 Eylül’de Konak, Gündoğdu Meydanı’nda kapılarını açmaya hazırlanıyor. “Doğa, Çocuk ve Can Dostları” temalı festivalin basın toplantısı Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un katılımıyla gerçekleşti. 

“Daha iyi bir yaşam umuduna tutunacağız”

“PATİVAL KONAK; CAN DOSTLARIMIZLA BULUŞUYORUZ” festivali, 28 Eylül’de Konak, Gündoğdu Meydanı’nda kapılarını açmaya hazırlanıyor. “Doğa, Çocuk ve Can Dostları” temalı festivalin basın toplantısı Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un katılımıyla gerçekleşti. 

“Daha iyi bir yaşam umuduna tutunacağız”
24 Eylül 2019 - 13:37

Başkan Batur, “Biz büyük bir topluluk olarak Gündoğdu’da yerimizi alacak ve doğamıza, hayatı paylaştığımız can dostlarımıza, çocuklarımıza yani aslında daha iyi bir yaşam umuduna tutunacağız” dedi.
Etkinliğin ana sponsorluğunu Lider Pet Food üstlenirken, Konak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan festival, Hayvan Hakları Federasyonu, Lider Pet Food ve Panama Grup Çocuklar Ülkesi ve Konak Belediyesi ortaklığında organize ediliyor. Ayrıca etkinlik kapsamında yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşunun da katılımcı olacağı bildirildi. 
Festivalde birbirinden farklı aktiviteler yer alacak ve festival sonunda Lider Pet Food, Nebiha Deprem Bakımevi ile Konak Belediyesi Veteriner İşleri’nde yaşamını sürdüren can dostları için mama dağıtımı gerçekleştirecek.
 GÖRKEMLİ BİR GÜÇ BİRLİĞİ
Batur, “Bizim bir öykümüz var” diyerek,  bu öykünün, hayatı ve çevreyi savunan, yani ağacına, toprağına, suyuna, can dostlarına sahip çıkan daha iyi bir yaşamın mümkün olduğuna inanan, çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmak isteyenlerin hikâyesi olduğunu vurguladı. Bu öykünün anlatıcılarının 28 Eylül Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda ilgililerini bekleyeceklerinin haberini veren Başkan Batur, festival günü İzmir’in kalbinin, kendilerinin sosyal sorumluluk projesi olarak düzenledikleri bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını bildirdi.  Türkiye’nin alanında en büyük doğa, çocuk, yaşam ve evcil hayvan festivalini Konak’ta gerçekleştirmiş olacaklarına özellikle dikkat çeken Başkan Batur, bu noktada festival çatısı altında oluşturdukları güç birliğinin oldukça görkemli olduğunu belirtmek istediğini ifade etti.
FESTİVAL, SOKAKTAKİ CAN DOSTLAR ÖZELİNDE DÜZENLENİYOR
Festivalin çok önemli bir özelliğinin olduğuna vurgu yapan Başkan Batur, böylesi kapsamlı olan ve çok sayıda katılımcıyla desteklenen bu etkinliği sokaktaki can dostları özelinde düzenlediklerini söyledi. Konak Belediyesi’nden çalışma arkadaşları ve üniversite öğrencilerinden oluşan “Ateş Böceği” gönüllü grubu ile birlikte günlerce süren bir çalışma yapıldığını ve Şopengazi Barınağı’nda yaşamını sürdüren can dostların her birinin öykülerinin bir kitapçıkta topladığını belirten Abdül Batur, ziyaretçilerin, bu öyküleri festival alanında öğrenme şansı bulacağının müjdesini verdi. 
TOPLUM ADINA YARARLI OLACAK
Programın oldukça yoğun ve renkli olacağına dikkat çeken Başkan Batur, farkındalık yaratarak toplum adına yararlı olacağına inandıkları bir festival olduğunu dile getirdi. Başkan Batur, “Sizleri festivalimize aslından bundan sonra Konak’ta her öykünün daha iyi nasıl yazılacağını görmeye bekliyoruz” diyerek, kendilerinin bu festival için gece gündüz çalışıp, ellerinden gelen ne varsa yapmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Başkan Batur konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“Sizleri, bu hafta sonu saat 16.00’dan itibaren tüm dostlarımızı, tüm Konaklı hemşerilerimizi, İzmirli hemşerilerimizi Konak’ta Gündoğdu Meydanı’na bekliyoruz. Renkli ve çok değişik bir çalışma olacak. Ben destekçi olan bütün kurumlara tek tek, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu festivalin oluşmasında onların bizden fazla emeği var. Bu konuda çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İzmir’de her şey güzel oldu. Bundan sonra da her şey çok güzel olacak. Hepinize katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum”

 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum