Buca’da Suzana Gavazova rüzgarı

Sekiz yıldır her sene düzenli olarak Buca Belediyesi tarafından düzenlenen Buca Balkan Festivali, bu yılda ziyaretçilerine unutamayacakları bir etkinlik yaşattı.

Buca’da Suzana Gavazova rüzgarı

Sekiz yıldır her sene düzenli olarak Buca Belediyesi tarafından düzenlenen Buca Balkan Festivali, bu yılda ziyaretçilerine unutamayacakları bir etkinlik yaşattı.

Buca’da Suzana Gavazova rüzgarı
23 Eylül 2019 - 16:45

Eğlencenin hiç bitmediği festivalde Suzana Gavazova konseri ile Bucalılar harika bir sahne performansına tanık oldular.
İki gün boyunca süren festivalde, tempo hiç dinmezken renkli görüntüler ile Festival Bucalılardan tam not aldı. Balkan kadınlarının defile ve danslarının damga vurduğu festivalin ikini gününde Balkan yemekleri kıyasıya yarıştı. İkinci günün sonunda ise festival,  kapanışı Suzana Gavazova konseri ile yaptı. Gece de sürprizi ise Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç halay gösterisiyle gerçekleştirdi.
Bu yıl Işılay Saygın adına Buca Belediyesi tarafından organize edilen Balkan Festivali, ikinci gününe Balkan Yemek Yarışması ile başlayarak, harika lezzetlerin sunumlarıyla ziyaretçilerine görsel şölen yaşattı.
BUCALILAR’DAN HALAY
Festivalin ikinci gününde halk dansları festivale damgasını vurdu. Düşler Atölyesi, Eğitim İş’e bağlı öğretmenler ve zeybek topluluğunun dans gösterilerinin unutulmaz performanslar sergilediği festivalde, müzik performansları da göz doldurdu. Sahneye ilk olarak çıkan Sakoband grubu harika bir müzik şöleni yaşatarak Bucalalılara eğlenceyi dorukta yaşattı. Bucalılar konser sonuna kadar halaylarla Sakoband’e eşlik etti.
BİRBİRİNDEN LEZZETLİ TATLAR
Balkan Yemek Yarışması ise hamur işi, etli yemek ve tatlı olmak üzere üç kategoriden oluşarak yarışanlara kıyasıya mücadele yaşattı. Birbirinden lezzetli güzel tatları, Türkiye Aşçılar Federasyonu’na (TAFED) bağlı alanında uzman şeflerden oluşan jüri üyeleri tattı. Yarışmaya Bucalılar ve yarışmacılar tarafından ilgi yoğun oldu. Feride Altan, Nurgül Akkuş ve Nurgül Altan’ın birinci oldu ve birinciler plaket ve altın ile ödüllendirildi.
Düşler Atölyesi mankenleri ise mükemmel günde Sakoband’e sahnede eşlik etti. Balkon yöresine ait yöresel kıyafetleri defileyle izleyiciye sunan Düşler Atölyesi, kıyafetleri sergilerken aynı zamanda her kıyafetin Balkan kültüründeki anlamını ve dikiliş öyküsünü de ziyaretçilere aktardı. Mankenler defilenin ardından Balkan düğünlerinde gerçekleştirilen kına gecelerini de canlandırarak Bucalılardan alkışlar aldı.
 SUZANA GAVAZOVA SAHNESİNDE BAŞKAN KILIÇ’TAN KARDEŞLİK HALAYI
Balkan müziğinin sevilen sanatçısı Suzana Gavazova 8. Balkan Festivali’nde harika bir sahne performansı gerçekleştirdi. Yaklaşık iki saat performans sergileyen Gavazova’nın şarkıları eşliğinde çekilen göçmen halaylarına Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ta katıldı. Renkli görüntülerin olduğu gecede ziyaretçiler ve Başkan Kılıç çok eğlendi. Konser sonrası Başkan Kılıç, Balkan’ların harika sesi Suzana Garazova’ya teşekkür plaketi takdim etti.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum