Sürekli “El birliği ile çözeceğiz”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in dinamikleri ile bir araya gelerek, sivil toplum ve meslek kuruluşlarına ziyarette bulundu.  Sürekli, “STK ve Meslek Kuruluşlarımızla da her zaman birlikteyiz. İzmir'in ve temsil ettikleri kesimlerin sorunlarını bugüne kadar olduğu gibi el birliği ile çözeceğiz” dedi.

Sürekli “El birliği ile çözeceğiz”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in dinamikleri ile bir araya gelerek, sivil toplum ve meslek kuruluşlarına ziyarette bulundu.  Sürekli, “STK ve Meslek Kuruluşlarımızla da her zaman birlikteyiz. İzmir'in ve temsil ettikleri kesimlerin sorunlarını bugüne kadar olduğu gibi el birliği ile çözeceğiz” dedi.

Sürekli “El birliği ile çözeceğiz”
17 Eylül 2019 - 15:55

İzmir Ticaret Odası, Mustekil Sanayici ve İş Adamları Derneği ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanları ile bir araya gelen Sürekli, meslek teşkilatlanmaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının toplum devlet ilişkisinin köprüleri,  devlet ve milletin kaynaşmasının en önemli mevzileri olduğuna dikkat çekti.  
İş dünyasının ve üreten kesimin yanında olduklarını,  beklentilerini hızla karşılamak için çalıştıklarını ifade eden Sürekli, daha önce İzmir’in İESOB, İZTO, MÜSİAD gibi önemli meslek kuruluşlarıyla da bir araya geldiklerini hatırlattı.
EL ELE OMUZ OMUZA
"Milletimizin birden çok rengini, ürün ve birikimini ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarımızla kamu kurumlarımız el ele, omuz omuza” diyen Sürekli,  aradaki duvarların kendileri ile birlikte kalktığını ifade etti.Kendilerinin amacı ve çabasının, kamu yararını gözetmek olduğuna değinen Sürekli, bu nedenle STK’ların her türlü desteği, teşviki sonuna kadar hak ettiklerini söyledi. Toplumun refahında katkısı olan,  çalışan, üreten tüm kesimlerini ayrımsız kucakladıklarını ve desteklediklerini bildiren Sürekli, “İş dünyamız, esnaf ve sanatkarlarımız da bu yapıların başında geliyor. Kendilerini ziyaret ettiğimizde de gördük ki iletişimimiz, karşılıklı itimadımız tam” diye konuştu. Başta perakende sektöründe, vergi ve sosyal güvenlikte düzenleme yapılması olmak üzere bazı beklentilerin olduğunu belirten Sürekli, tüm bunların takipçisi olduklarının haberini verdi.
BÜYÜK MARKETLER PROBLEMİ
Konuşmasında büyük marketlerin kontrolsüz ve denetimsiz işleyişinin küçük esnafın lehine olması amacıyla sınırlandıran ve bunun için bazı yaptırımları getirdiklerini belirten Sürekli,  esnaf ve sanatkarın ekonomik ve sosyal hayatın denge unsuru ve gelişimin kilidi olduğunu vurguladı. Sürekli, “Yıllardır, önlerindeki engelleri ve uğradıkları haksızlıkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bağ-Kur ve SGK arasında, emeklilik koşullarının gösterdiği yıl ve kazanım farkının ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz, bunun  için de mutlaka bir düzenleme yapılacak” diyerek, Türkiye'de 3 binin üzerindeki odaya bağlı 1 milyon 800 bine yakın esnaf ve sanatkârın olduğu, aileleriyle birlikte 8-10 milyonluk bir toplum kesimini oluşturduğu bilgisini verdi. Esnaf sanatkarın, vatansever olduğu gibi sabır sebatta ve ahlakta örnek, üretkenlikte benzersiz olduğunu vurgulayan Sürekli, Türkiye’nin her noktasında kilit taşı oldukların dikkat çekti ve bu nedenle de Büyük Türkiye hedeflerinde en değerli yol arkadaşları olduklarını belirtti.
“ESNAF VE SANATKARLAR İÇİN PEK ÇOK ADIM ATTIK”
Esnaf ve sanatkarlar için bugüne kadar pek çok adım attıklarını hatırlatan Sürekli,  esnaf kredilerinin faiz oranını yüzde 47'den, yüzde 4-5 ile yüzde sıfır seviyesine kadar indirdiklerini, faiz süspansiyonunu yüzde 20'den, yüzde 50 ile yüzde 100 arasına çıkararak faiz yükü altında ezilmenizin önüne geçtiklerinin bilgisini verdi. Şu anda ise esnaf ve sanatların 200 bin lira ile 500 bin lira arasında kredi kullanabilmekte olduğunu ifade eden Sürekli konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Esnaf ve sanatkarımızın tüm kazancını bankaya vereceği değil, işine kullanabileceği bir imkan ortaya çıkardık. Vergi düzenlemelerini onların lehine yaptık. Küçük sanayi sitelerinin inşasında TOKİ'yi etkin olarak kullanmaya başladık. Meslek kollarının yeniden belirlenmesinden sicil affına, taşınır rehininden, ahilik sandığının kuruluşuna, enerji desteğinden yeni iş yerlerine prim desteğine kadar pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Ancak ruhsat ve denetimde yerel yönetimlerin de sorumluluk ve yetkileri var. Bu konulardaki sorunlarda da işbirliği ve çözüm ortaklığına hazırız. Güçlenen bir esnaf yapısı ve yaşanabilir bir İzmir için birlikte çalışacağız”

YORUMLAR

  • 0 Yorum