“Değerlerimize sıkı sıkı sarılın”

Ahilik Haftası sebebiyle İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nde bir tören düzenlendi.  

“Değerlerimize sıkı sıkı sarılın”

Ahilik Haftası sebebiyle İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nde bir tören düzenlendi.  

“Değerlerimize sıkı sıkı sarılın”
17 Eylül 2019 - 14:07

Tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanı için şehit olan tüm vatandaşlarımız, güvenlik güçleri ve ebediyete intikal eden teşkilat mensupları anısına Saygı Duruşu ardından İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Şed Kuşatma Sinevizyon Gösterisi yapıldı. İlin ahisi, kalfası ve çırağına kıyafetleri giydirildi. Başarılı öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından program sona erdi.
İlin Ustası Özdoğan Işık, İlin Kalfası Sinan Uymaz ve İlin Çırağı olarakta Barış Tekin seçildi. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Vali Yardımcısı Barış Demirtaş ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu seçilen ahilere kıyafetlerini giydirdi.
MUTLU: DOĞRU TARTMAK ÖNEMLİ
Bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Ahilik Haftası, renkli etkinliklerle kutlandı. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf sanatkarların bin yıllık geleneği ve ilke edindikleri felsefeleri olan Ahilik Haftası’nı her yıl kutlayacaklarını belirtti.
Ahilik felsefesinin çalışma hayatında ve sosyal yaşamda dürüstlüğü, iyi ahlakı, bilimi ve eğitimi esas aldığını belirten Başkan Mutlu, “Ahi sözcüğü kardeşim anlamına geliyor. Aynı zamanda kaliteli üretmek, doğru tartmak, tüketiciye saygı göstermek demektir. Ahilik, dayanışma, siftah yapınca müşterisini komşusuna yönlendirmek demektir. Ahilik yardımlaşma, orta sandıkları marifetiyle ihtiyaç sahiplerine destek olmak demektir. Özetle içinde bulunduğumuz çağın şartlarında unuttuğumuz, ama sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğimizdir” ifadelerine yer verdi.
Yapılan çeşitli etkinliklerle zengin bir kültür değeri olan Ahilik kurallarına kamuoyuna tanıtmak görevleri arasında yer aldığını söyleyen Başkan Mutlu, “Hedefimiz özellikle yeni nesile Ahi Evran ilkelerini benimsetmektir. Bin yıllık geçmişi olan Ahilik etkinliklerimize daima tüm İzmirliler davetlidir. Biz, geçmişten beri devam eden bu kültürü, topluma anlatmayı bir görev olarak benimsedik” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum