Opet’ten yeni fabrika

Opet Fuchs, faaliyete geçireceği yeni fabrikasını Aliağa’da açtı. 24 milyon euro yatırımla hayata geçirilen Opet Fuchs Aliağa Üretim Tesisi, Türkiye’nin en modern yağ tesislerinden biri olacak. Tesis, yıllık tek vardiyada 62 bin ton madeni yağ üretim kapasitesine sahip.

Opet’ten yeni fabrika

Opet Fuchs, faaliyete geçireceği yeni fabrikasını Aliağa’da açtı. 24 milyon euro yatırımla hayata geçirilen Opet Fuchs Aliağa Üretim Tesisi, Türkiye’nin en modern yağ tesislerinden biri olacak. Tesis, yıllık tek vardiyada 62 bin ton madeni yağ üretim kapasitesine sahip.

Opet’ten yeni fabrika
17 Eylül 2019 - 15:56

Opet Petrolcülük ve Fuchs Petrolub SE ortaklığında gerçekleştirilen Opet Fuchs Aliağa Üretim Tesisi açılışına, OPET Petrolcülük A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, Fuchs Petrolub SE Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Fuchs, OPET Petrolcülük A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Nurten Öztürk, Ufuk Öztürk ve Filiz Öztürk ile Fuchs Petrolub SE Avrupa İcra Kurulu Üyesi Ralph Rheinboldt, Fuchs Petrolub SE Başkan Yardımcısı Alf Untersteller, OPET Petrolcülük A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Ağca ve Opet Fuchs Genel Müdürü Murat Seyhan katılım gösterdi.
 
Madeni yağ işinin hayatındaki öneminin büyük olduğunu belirten  OPET Petrolcülük A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, böylesine zorlu ve riskli bir işi, ortakları Koç Holding ve Fuchs Petrolub SE sayesinde Türkiye’de ileriye taşımayı başardıklarını ifade etti.  Son olarak Öztürk, dinamik Opet Fuchs ekibinin emekleri sayesinde hayata geçirdikleri bu son teknolojiyle donatılan fabrikayla hem yurtiçi hem de yurtdışında yeni başarılar kendilerini beklediğini ifade etti.
 
Yeni fabrikanın stratejik değişimlerinin bel kemiği olacağını ifade eden Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, Koç Holding ve OPET Petrolcülük arasında 17 yıldır başarıyla devam eden iş birliğine değinerek, yeni fabrikanın bu işbirliğinin sonucu olduğunu belirtti. İki katına çıkan kapasitesi ve değişen ürün yapısıyla sektöre yeni bir soluk kazandıracaklarının altını çizen Eyüboğlu, “Yeni fabrikamız ile ortaklarımızla birlikte hem sektöre hem de Ülkemize duyduğumuz güvenin altını bir kez daha çizmiş oluyoruz” diye konuştu.
 
2005 yılında başlayan ortaklıklarının uyum içinde başarılı imzalar attığını vurgulayan Fuchs Petrolub SE Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Fuchs, “Bugün bir hayalimiz gerçek oluyor” diyerek, bu önemli günü kutlamak için burada olmaktan son derece mutlu ve gururlu olduğunu belirtti. Fuchs ayrıca, bu vesile ile Öztürk Ailesi’ne, Koç Topluluğu’na, Opet ve Opet Fuchs çalışanlarına teşekkürlerini sundu.
 
Opet Fuchs Genel Müdürü Murat Seyhan ise, konusunda uzman 200’e yakın çalışanları ve tüm Türkiye’de bulunan geniş müşteri ağları ile hizmet verdiklerini belirterek, yenilikçi yaklaşımları, ürün kaliteleri, uzmanlıkları, rekabetçi güçleri ile yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.  Devamında Seyhan şunları söyledi:
 
“Fabrikamızı Mayıs 2019’da tamamladık, Temmuz ayında ise deneme üretimi başladı. Tüketicinin değişen ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz bu fabrika ile Türkiye’nin ve yakın coğrafyamızın en modern teknoloji ile donatılmış madeni yağ tesislerinden birine sahip olduk. Fabrikamızla birlikte üretim kapasitemizi artırırken standartları da yükselttik”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum