Sürekli’den çarpıcı açıklamalar

88’inci Enternasyonel Fuarı’nda katıldığı bir canlı yayında AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli gündeme dair değerlendirmeler yaparak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sürekli’den çarpıcı açıklamalar

88’inci Enternasyonel Fuarı’nda katıldığı bir canlı yayında AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli gündeme dair değerlendirmeler yaparak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sürekli’den çarpıcı açıklamalar
12 Eylül 2019 - 18:25

İzmir Büyükşehir Meclisi’nde, AK Parti tarafından sunulan, orman yangınlarını üstlenen, terör örgütü PKK’yı ortak kınama önergesinin üzerine açıklama yapan Sürekli, yangın meselesinin CHP’li başkan ve vekiller tarafından asılsız bilgilerle siyasallaştırıldığını belirtti. Önergeye red cevabı alınmasını sert bir dille eleştiren Sürekli, "Onlar bu faciayı üstlenen terör örgütünü kınayamadılar, biz onları kınıyoruz” dedi.
CHP'nin süreci siyasallaştırdığını; algı oluşturarak, yangınla ilgili bölücü terör örgütü PKK’nın bizzat suçu üstlenmesine rağmen AK Parti’nin, sabotajcıları kınamak, lanetlemek için verdiği önergenin reddedildiğini belirterek, “MHP ve altını çizerek söylüyorum ki İyi Parti destek verirken; CHP kabul etmedi. CHP hepimizin canını ciğerini yakan bu yangını çıkaranları kınayamadı, biz onları kınıyoruz. Sonra çıkıp; 'İzmir'in huzurunu bozuyarlar.' diyorlar. İzmir'in huzurunu kim bozuyor acaba? Terör örgütünü kınamamakla onlar milletimizin huzuru bozulur” diye konuştu.
Sürekli, Tunç Soyer’in “Yanan alanı imara açtırmayacağız” açıklamasına anlam veremediğini ifade ederek, bu açıklamayı bir hukukçu olarak yadırgadığını bildirdi. CHP başkan ve vekillerinin enteresan bir süreç işlettiklerini savunan Sürekli,
“Anayasamızın 169. maddesi zaten bu alanlar imara açılamaz. Anayasal güvencesi vardır ve bu güne kadar böyle bir kalkışma olmamıştır. Yıllardır, kanun gereği yanan alanları ağaçlandırıyoruz. Bu işin sahibi Orman Bakanlığıdır. İzni veren ağaçlandırmaya yetkili kurum bakanlıktır” diyerek, elbette, bağış yapmak isteyenlerin çeşitli etkinlikler yapabileceğini belirtti. Orman yangınından hemen sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bir kampanya başlatıp 11 milyon fidan hedeflendiğini hatırlatan Sürekli,  Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım’ında 24 Kasım Öğretmenler Gününü işaret ederek, İzmir’deki 800 bin öğrenci adına 800 bin fidan dikilmesi kampanyasını duyurduğunu söyledi. Sürekli konuyla ilgili olarak cümlelerini, “Bu alan Orman Bakanlığı'nın tasarrufundadır, tüm çalışmalarda sona gelinmek üzeredir. Neden kasım dedik? Çünkü toprağın ıslahı çalışmaları var, dikime hazır hale gelmesi gerekiyor.Tabi ki her bağışçımıza ve katkı koyanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde tamamladı
Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in meclise getirdiği İZVAK'a 9 milyonluk tanıtım kaynağı aktarılması talebine red oyu vermelerine de değinerek, pek çok gerekçeleri olduğunu belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in danışmanı ve kardeşinin bu vakıfta üst düzey görevinin olmasının başlıca bir gerekçe olduğunu söyleyen Sürekli, tanıtım çalışmasının sadece bu vakıf aracılığı ile yapılacağının da cabası olduğunu vurguladı. Sürekli konuşmasının devamında konuyla ilgili şunları söyledi:   
“Burada bir kontrol mekanizmasının kurulmadığını görüyoruz. Sayın Başkanın kardeşi oradan maaş almıyor olabilir. Ama vakıfta hükmettikleri para çok büyük. 2018 yılında İzmir'in tanıtım bütçesi 3 milyon, burada 9 milyon. Sayın Başkan çok üzülmüş, bunu anlayamadık. Genel müdürü ve genel sekreteri değiştirin, denetim mekanizmasını oluşturun 9 değil 19 milyonu onaylayalım. Sayıştay denetimli bir mekanizma kurun onay verelim. Ayrıca, büyükşehir belediyesinin çalışan kapasitesi, İzmir'in tanıtımını yapabilecek güçte, bu yetkinliğe sahip. "
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum