Hedef: Engelsiz bir kent

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, engelli vatandaşlar için farklı projelere imza atmaya devam ediyor. İzmir Fuarı’nda yoğun ilgi gören Buca standı, Braille alfabesiyle hazırlanan Nutuk’lar ile donatıldı.

Hedef: Engelsiz bir kent

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, engelli vatandaşlar için farklı projelere imza atmaya devam ediyor. İzmir Fuarı’nda yoğun ilgi gören Buca standı, Braille alfabesiyle hazırlanan Nutuk’lar ile donatıldı.

Hedef: Engelsiz bir kent
13 Eylül 2019 - 10:47

88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda  Görme engellilere Nutuk hediye eden Başkan Kılıç, Buca Belediyesi olarak engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, toplumda eşit şartlar sağlayabilmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Atatürk’ü engellemeye çalışanlara inat engelleri kaldırdığını vurgulayan Başkan Kılıç, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri cumhuriyetimizin kuruluş öyküsünü anlattığı rehberimiz Nutuk’u, görme engelli hemşehrilerimizin rahatlıkla okuyabilmeleri için hazırladık. Milli mücadelemizin 100’üncü yılında, engelli vatandaşlarımızın da bu duyguyu doyasıya yaşamalarını istedik. Projeyi 100’üncü yılında milli mücadele duygusunu yaşamayan kalmasın diye gerçekleştirdik” dedi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk’u görme engellilerin okuyabilmesi için dizayn edilmesini sağlayan Başkan Kılıç, “Engelsiz bir kent yaratma hedefiyle hayatın her alanında engelleri kaldırmak için çalışmaları sürdürüyoruz.  Proje kapsamında, görme engelli vatandaşların okuma yazması için kullanılan Braille alfabesiyle Nutuk’lar hazırlandı. Yapılan çalışmalar bizim için son derece önemli” ifadelerine yer verdi.
TÜM ENGELLERİ KALDIRIYORUZ
Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırabilmek adına elimizden ne geliyorsa yapmamız gerektiğinin altını çizen Başkan Kılıç, “Fuardan sonra da Braille alfabesiyle hazırlanan Nutuk’u isteyen görme engelli hemşehrilerimize ulaştıracağız. Nutuk; düne, bugüne ve yarınlara ışık tutan, aydınlık geleceğin rehberi olan, son derece önemli bir eserdir. Bugün maalesef toplumun her alanında Atatürk’ü yok etmek için bir mücadele var.  Bizler; bu nafile çabaya karşı, Atatürk’ün fikirlerine, düşüncelerine engel olmaya çalışanlara inat, tüm engelleri kaldırıyoruz. Fuarın ardından isteyen tüm görme engelli hemşehrilerimiz Bralie alfabesiyle hazırlanan Nutukları Buca Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi Engelliler Masası'ndan temin edilebilecek. Ulaşım güçlüğü yaşayan engelli hemşerilerimizin yakınları, engelli raporu fotokopisiyle teslim alabilecektir” şeklinde konuştu.
Fuar öncesi hazırlanan Nutuk’lar Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç tarafından, standı ziyaret eden görme engelli bireylere hediye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum