Meşale bütçesi fidana dönüştü

Çeşme, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çoşkuyla kutladı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, meşela bütcesinin fidana dönüşeceği müjdesini verdi.

Meşale bütçesi fidana dönüştü

Çeşme, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çoşkuyla kutladı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, meşela bütcesinin fidana dönüşeceği müjdesini verdi.

Meşale bütçesi fidana dönüştü
30 Ekim 2019 - 14:06

Çeşme Belediyesi, Cumhuriyet’in 96’ncı yıldönümü kapsamında düzenlediği etkinlikleriyle Çeşmelilere unutulmaz bir organizasyon yaşattı. Fener alayına katılan yüzlerce Çeşmelili, meşale yerine telefonlarının ışıklarıyla yürüyüşü gerçekleştirdi.
Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Ardından Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinliklerin göz bebeği, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kent Konseyi Dans Grubu tarafından düzenlenen vals gösterisi oldu. Çeşmeli vatandaşlardan vals gösterisine ilgi yoğundu. Gösteride giyilen kıyafetlerle Cumhuriyet’in ilk yılları yansıtıldı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve Eşi Nuriş Oran’ın dansı katılımcılardan büyük alkış aldı.
“BIRLIKTE GÜZEL, BIRLIKTE GÜÇLÜYÜZ”
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Cumhuriyet’in 96’ncı yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen organizasyon kapsamında yaptığı konuşma günün anlam ve önemine değindi. Başkan Oran, “Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 96. yıl dönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, en büyük bayramımız kutlu olsun!” diyerek cümlelerine başladı. Bizlere bu cennet vatanı armağan eden, Cumhuriyet'imizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını dile getiren Başkan Oran, “Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş bu büyük milletin onurlu evlatları olarak, bizler de aynı azim ve inançla Cumhuriyet'imize ve devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz, birlikte güzel, birlikte güçlüyüz” diye konuştu.  
Kutlamalar finali ise Fener Alayı ile yaptı. 16 Eylül Parkı’nda Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren alaya, yüzlerce vatandaş katılım gösterdi. Yediden 70’e her yaştan Çeşmelinin katıldığı Fener Alayı’nda okunan marşlar çoşkuyu arttırırken, kenti meşale yerine katılımcıların telefonlarının ışıkları aydınlattı. Başkan Oran harika bir haberi Çeşmelilerle paylaşarak, meşale bütçesinin yanan ormanlık alanlarda fidanlara dönüşeceğini söyledi.
“Cumhuriyet kenti benim güzel Çeşme ailem” diyen Başkan Oran, bu gece yine Çeşmelilerin harika olduklarını ve Ata’mızın bize emaneti olan Cumhuriyet’e yine sahip çıktıklarını önemle belirterek, “Bugün 100 yaşına girmesine 4 yıl kala Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşları olarak en büyük hedefimiz, bize emanet edilen Cumhuriyet’i bugünkünden daha güçlü hale getirip gelecek nesillere emanet etmektir!” dedi.
 

 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum