Cinsel güç arttırıcı ürünler toplatıldı

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, piyasada “yüzde yüz doğal” olarak satılan cinsel performans arttırıcı ürünleri topladı.

Cinsel güç arttırıcı ürünler toplatıldı

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, piyasada “yüzde yüz doğal” olarak satılan cinsel performans arttırıcı ürünleri topladı.

Cinsel güç arttırıcı ürünler toplatıldı
31 Ekim 2019 - 16:16

Son dönemlerde her yerde kolaylıkla ulaşılabilinen cinsel güç arttırıcı ürünler Buca Belediyesi tarafından mercek altına alındı. Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü piyasada doğal ürün iddiasıyla satılan ürünleri toplattırdı. Ekipler farklı noktalarda satışa sunulan doğal ürün adı altındaki ölüme bile neden olan etkin maddeleri barındıran çok sayıda ürüne kilit vurdu.
Ürünler arasında çikolatadan macuna, bitki çayından enerji içeceğine kadar birçok farklı malzeme olduğu tespit edildi.
Buca Zabıtası, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, taklit ve tağşiş ürünlerin tespiti için yapmış olduğu çalışmalara destek vermek için harekete geçti ve halk sağlığını hiçe sayanlara karşı çalışma başlattı. Halk arasında “Viagra” markasıyla tanınan, incelemeler doğrultusunda içerisinde, çok sayıda ani ölüme neden olan, halk arasında bir markanın adıyla bilinen, “sildenafil” ve “tadalafil” ilaç bileşeni bulunan yüzlerce ürün hakkında işlem başlatıldı. Bunun üzerine Buca Belediyesi Zabıta ekipleri harekete geçti.
Kalp krizi, kalpte ritim bozukluğu, ani tansiyon düşmesi, baş dönmesi, görme bozukluğu, baş ağrısı, gözde kanama ve felce neden olabilecek birçok cinsel güç arttıran ürün ekipler tarafından toplanarak halk sağlığı güvenlik altına alınmaya çalışıldı. Alanında uzman doktorlar ise bu ürünlerin kontrolsüz kullanımının kişiyi ölüme götürebileceğini açıkladı. Ayrıca, ilaç kullanan vatandaşların özellikle, doğal ürün diye alıp içerisinde ilaç maddesi olan ürünleri kullanması sonucunda baş dönmesinden ani ölüme kadar ağır sonuçlar olabileceğinin uyarısı yapıldı.
Ekipler, genellikle aktar ve baharatçılarda yaygın bir şekilde “doğal kuvvet macunu” şadıyla kaçak yollarla temin edilen ürünleri, sayarak topladı. Ürünlerin satışının gerçekleştirildiği işletmelerin vitrinlerindeki “doğal macun” yazısı ve reklamları söktürüldü. Devamında petrollerde ve birçok büyük marketlerde yaygın olarak satışa sunulan enerji içeceği, çikolata, kahve ve benzeri cinsel güç arttırıcı ürünlere geçildi. Ekipler, bakanlığın listesinde geniş yer kaplayan bu ürünleri de mercek altına alarak ürünlere el koydu. Çalışmalar kapsamında Buca Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde yaygın olarak faaliyet gösteren çok sayıda işletmenin, başta tekeller olmak üzere, ürünlerine el koydu.






 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum