Cumhuriyet Kadınları Parkı

Güzelbahçe Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza attı. Maltepe Mahallası 30 Sokak’ta yapılan yeni parka “Cumhuriyet Kadınları Parkı” ismini verdi.

Cumhuriyet Kadınları Parkı

Güzelbahçe Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza attı. Maltepe Mahallası 30 Sokak’ta yapılan yeni parka “Cumhuriyet Kadınları Parkı” ismini verdi.

Cumhuriyet Kadınları Parkı
29 Ekim 2019 - 11:42

Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararla, Maltepe Mahallesi 30 Sokak'ta yapılan parka ismi verilen ‘Cumhuriyet Kadınları Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olan modern uygar bir ülke hale gelinmesinde kadınların emeğinin çok olduğuna dikkat çekti.
 Açılış törenine Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü’nün yanı sıra  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Maltepe Mahallesi Muhtarı Cavit Küçük Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney ve dernek üyeleri, Türkiye'nin ilk kadın ortodontisi Ayşe Mayda, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş da katılım gösterdi.
HÜSEYİN KULÖZÜ
''Mustafa Kemal Atatürk 96 yıl önce bugün, 'Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' demiştir” diyerek cümlelerine başlayan Kulözü, Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olan modern uygar bir ülke haline gelinmesinde büyük emekleri olan kadınların, adını taşıyan parkın açılışını yapacaklarını söyledi.  Türk Kadınının, kurtuluş mücadelesinde Mehmetçiğin yanında onunla omuz omuza düşmana karşı savaştığını, Cumhuriyet'in kuruluşunda da önemli görevler üstlendiğini belirten Kulözü, bu mücadele sonrasında Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk kadınının bugün sahip olduğu haklara, konuma gelmesinde önemli katkılarının olduğunu vurguladı. Maalesef günümüzde kadınların sıkıntılarının hala bitmediğine vurgu yapan Kulözü, kadına yönelik şiddet gibi sosyal ve çalışma hayatındaki sıkıntıların devam ettiğini bildirdi. Kulözü cümlelerini, “Parkımızın açılmasında emeği geçen belediye başkanımıza, meclis üyelerimize ve Cumhuriyet Kadınları Derneğine teşekkür ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum'' şeklinde tamamladı.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, kanlarını akıtarak, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi vererek emanet ettikleri Cumhuriyeti yaşatmanın gerektiğine dikkat çekerek şu cümleleri kurdu:
''Güzel ilçemizin kendisine yakışan bir isme sahip olduğu parkımızda birlikteyiz. Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi'nin önerisi ve Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle aldığı kararla Cumhuriyet Kadınları'nın ismini Cumhuriyetimizin 96. yılında yaşatmış olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının,  kanlarını akıtarak, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi vererek bize emanet ettiği Cumhuriyet'i yaşatmamız gerekiyor. En büyük değerimiz Cumhuriyet. Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, parkımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun .”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum