MAKTEK Fuarı açıldı

17 ülkeden 370 firmanın yer aldığı MAKTEK Fuar’ı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Beş gün boyunca meraklılarını ağırlayacak Fuar ile 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefleniyor.  

MAKTEK Fuarı açıldı

17 ülkeden 370 firmanın yer aldığı MAKTEK Fuar’ı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Beş gün boyunca meraklılarını ağırlayacak Fuar ile 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefleniyor.  

MAKTEK Fuarı açıldı
09 Ekim 2019 - 17:31

Açılışa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kapsamlı bir strateji hazırladı. Hedefimiz, İzmir’in tarihsel geçmişini yeniden gün yüzüne çıkarmak ve ülkemizle beraber dünyada yaşanan ekonomik kırılganlıklara karşı, şehrimizi dirençli kılmak” diye konuştu.
MAKTEK’in açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Makina İmalatçılar Birliği (MİB) Emre Gencer, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık katılım gösterdi.
EKONOMİK KIRILGANLIKLARA KARŞI İZMİR DİRENÇLİ KILINACAK
Başkan Soyer açılış konuşmasında İzmir’in dünyanın en zengin ve en gelişmiş şehirlerinden biri olma özelliğine sahip olduğunu belirtti. İzmir’in bir liman şehri olarak bin 800’lerde dünyadaki ticaretin büyük bir kısmının burada gerçekleştiğine değinen Başkan Soyer, böyle bir geçmişe ve potansiyele sahip İzmir’in; ekonomik gelişimini ve geleceğini, mevcut olan ile tarif etmenin eksik kaldığı kanaatinde olduklarını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomiyi salt teknik bir konu olarak ele alamadığına değinen Başkan Soyer, belediyenin, İzmir’in bu kimliğini gün yüzüne çıkarmak için ekonomiyi, mevcut yaklaşımların gölgesinden çıkarak değerlendirdiğini söyledi. Soyer, ekonomik kırılganlıkların, şehirlerde yeni yaklaşımlar geliştirmelerine ve ekonomiyi; doğayla, demokrasiyle, kültür sanatla ve daha birçok hususla beraber ele almaları gerektiğini kendilerine gösterdiğini dile getirdi. Bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kapsamlı bir strateji hazırladığı bilgisini veren Soyer, “Hedefimiz, İzmir’in tarihsel geçmişini yeniden gün yüzüne çıkarmak ve ülkemizle beraber dünyada yaşanan ekonomik kırılganlıklara karşı, şehrimizi dirençli kılmak. Canlı, yaşayan bir ekonomiye sahip olmak için; dünyanın farklı yerlerindeki yatırımcı ve inovasyonları İzmir’e çekmeyi hedefliyoruz. Ancak bununla birlikte, İzmir’in inovasyon ve yenilik üreten bir şehir olmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.
TÜRKİYE’YE ULUSLARARASI YATIRIM İLGİSİ ARTTI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, Türkiye’nin, ulusal güvenliğini teminat altına alacak kararlı adımları atarak, büyüyen ekonomisine de güçlü bir zemin hazırladığına dikkat çekti. Bunun bir göstergesi olarak Türkiye'ye yönelik uluslararası yatırım ilgisinin arttığını söyleyen Bakan Varank, “Önümüzdeki dönem, Türkiye ekonomisinin yeni başarı hikâyesine inşallah tüm dünya şahit olacak" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum