"Kırmızı Bayrak"lı Engelsiz Yaşam Merkezi

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, altı bin metrekare alan üzerinde hizmet verecek Emiralem Engelsiz Yaşam kampüsünün açılışını gerçekleştirdi. “Engelsiz Yaşam Merkezi” hem engelli hem de engelsiz vatandaşlar için bir kaynaştırma noktası görevi üstlenecek.

"Kırmızı Bayrak"lı Engelsiz Yaşam Merkezi

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, altı bin metrekare alan üzerinde hizmet verecek Emiralem Engelsiz Yaşam kampüsünün açılışını gerçekleştirdi. “Engelsiz Yaşam Merkezi” hem engelli hem de engelsiz vatandaşlar için bir kaynaştırma noktası görevi üstlenecek.

09 Ekim 2019 - 13:42

Çocukların ve ailelerin zaman değerlendireceği “Engelsiz Çilek Kafe” ve mutfak atölyelerinin gerçekleştirileceği “Mor Mutfak” gibi bölümlerden oluşan “Engelsiz Yaşam Merkezi” açılışına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’de katılım gösterdi.
Ayrıca açılışta Eski Devlet Bakanı Aydın Tümen, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Serday Aksoy’un eşi Dilek Aksoy, ilçe belediye başkanlarının eşleri, İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Karslı, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Menemenli vatandaşlar da vardı. Yaşanabilir ve eşit imkanlar sunan binalara verilen Kırmızı Bayrak’ın, bu merkeze verilmesiyle de “Engelsiz Yaşam Merkezi” bir ilki temsil ediyor.  
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, göreve geldiği günden bu yana, engelli bireylere olan farkındalığı ve hassasiyetiyle, engelli vatandaşların hayat kalitesini arttırmak, sosyal hayatta katılımlarını sağlamak ve iş imkanları yaratarak istihdamı gerçekleştirmek amacıyla çalışmalar yürütüyor ve çalıştaylar düzenliyor. Açılışı gerçekleştiren Başkan Aksoy, “Emiralem’de kurduğumuz bu Engelsiz Yaşam Merkezi ile birlikte, hepimizin birer engelli adayı olduğunu da göz önünde bulundurarak, engelli vatandaşlarımızın kentlerde yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak ve eşit yurttaşlık ilkemizi hayata geçirmek için ilk adımı attık” diye konuştu.
Renkli görüntülerin olduğu açılış, Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi’nin “Sessiz Korosu”nun gösterisiyle başladı ve konuşmacıların cümleleriyle devam ettik. Açılışta, “Kırmızı Bayrak” töreni de gerçekleştirildi.
HERKES İÇİN YAŞANABİLİR BİR KENT
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 31 Mart’ta başladıkları yolculuklarına devam ettiklerinin altını çizerek, herkesin yaşanabildiği kentler inşa etmek için çıktıkları yolda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade etti. Herkes için yaşanabilir bir kent yaratmanın temel noktasının yok saymanın, ötekileştirmenin olmadığı, eşit bir şekilde hizmet verilen anlayışın yerleştirilmesi olduğuna vurgu yapan Başkan Aksoy, “Bundan dolayı göreve geldiğimizden bu yana Kadın Danışma Merkezi’ni, kreşleri açtık, Sevgi Yolu ve Şiir Sokak’ı açtık. Bugün ise Emiralem’de kurduğumuz bu Engelsiz Yaşam Merkezi ile birlikte, hepimizin birer engelli adayı olduğunu da göz önünde bulundurarak, engelli vatandaşlarımızın kentlerde yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak ve eşit yurttaşlık ilkemizi hayata geçirmek için ilk adımı attık” dedi.
AKSOY’DAN, EŞİNE VE NEPTÜN SOYER’E TEŞEKKÜR
Engelli arkadaşların sosyalleşmesinin, toplum içerisinde var olmasının ve örgütlenmesinin önündeki engelleri kaldırmanın en büyük amaçları olduğunu belirten Başkan Aksoy, yaşanabilecek bir kent kurulacaksa göreve buradan başlanması gerektiğine dikkat çekti. Konuşmasının devamında Aksoy, “Bu gün buradaki tesisin hayata geçmesinde emeği geçen başta sevgili eşim Dilek Aksoy’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’e ve gece gündüz demeden çalışarak hazırlıkları tamamlayan belediye emekçilerine çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Bu merkezin hem Emiralem’i hem de Menemen’i çok farklı noktalara, daha modern, daha yaşanabilir kent haline getirmek için ilk adım olduğunu kaydeden Aksoy, “Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi Menemen’e hayırlı olsun” dedi.
“EŞİT OLMAK İSTİYORUZ”
Açılışta konuşma yapmak için kürsüyü alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ise, sosyal sorumluluğun çok önemli olduğunun farkında olduklarını belirtti. Bu toplumda kamuyla vatandaşın arasında üçüncü sektör olarak tanımlanan gönüllülük esasıyla çalışan kişilerin var olduğuna dikkat çeken Soyer, kendilerinin de onların en önünde olmak istediklerini vurguladı. Onlarla beraber bu memlekete fayda sağlamak istediklerini ve demokrasinin gereği olarak toplumda eşit haklara ve fırsatlara sahip, kendine yeten yurttaşlar olarak yaşamak istediklerini kaydeden Soyer, “Sosyal hayatın her alanında, sanatta, siyasette, bilimde engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Eşit olmak istiyoruz” diye konuştu.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum