İstiridye mantarcılığı kursu tamamlandı

Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Foça’da “Uygulamalı İstiridye Mantarcılığı Kursu” sertifika törenine katıldı.

İstiridye mantarcılığı kursu tamamlandı

Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Foça’da “Uygulamalı İstiridye Mantarcılığı Kursu” sertifika törenine katıldı.

İstiridye mantarcılığı kursu tamamlandı
09 Ekim 2019 - 18:47

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde, “Uygulamalı İstiridye Mantarcılığı Kursu”nu tamamlayan 74 kursiyere sertifika verildi. 22 Temmuz-2 Ekim tarihleri arasında eğitimleri verilen “Uygulamalı İstiridye Mantarcılığı Kursu”, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Foça Belediyesi işbirliğinde düzenlendi.
Kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilmesi için organize edilen törende Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in yanı sıra önemli isimlerde katılım gösterdi. Törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri,İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, Foça Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurgül Uçar,Tarım ve Orman İlçe Müdürü Harun Tercanlıoğlu katılıdı. Vatandaşlar da “Uygulamalı İstiridye Mantarcılığı Kursu” sertifika törenine tanıklık etti. Törende, kursu bitiren 74 kursiyere sertifikaları teslim edildi.  
“FOÇA’NIN BİR TARAFI BALIKÇILIK, DİĞER TARAFI TARIM”
Sertifika töreninde konuşma yapmak için kürsüyü alan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça’nın bir tarafında balıkçılık, diğer bir tarafında ise tarım olduğuna dikkat çekti. Bu değerleri sürdürülebilir hale getirmeye ve alım garantisini sağlamaya çalıştıklarını bildiren Başkan Gürbüz, “Bugün bir örneğini gördüğümüz üzere, Foça’mızda birlikte bir şeyleri yapmaya inanan ve bunu başaran insanlarımız var” dedi. Foça Belediyesi olarak, kooperatiflere maddi ve manevi destek vermeyi sürdüreceklerinin haberini veren Başkan Gürbüz, “Ortak akılla hareket edelim, birlikte büyümeyi hedefleyelim, birbirimize yol açalım. Fikri ve iradesi olan herkes gelsin, destekleyelim ve kooperatiflerimiz büyüsün. Foça büyüsün, ülkemiz büyüsün” diyerek konuştu.
İzmir’deki kırsal ve tarımsal kalkınmaya büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve eşi Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer’e teşekkürlerini sundu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri 74 kursiyere sertifikalarını takdim etti. Törene katılanlara istiridye mantarlı pilav ikram edilerek tören kapanışını yaptı.

 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum