Kültür sanat üretimi güç bulacak!

Arkas Sanat Merkezi, 18 Eylül 2019 - 5 Ocak 2020 tarihleri arasında Pablo Picasso’nun eserlerine ev sahipliği yapacak.

Kültür sanat üretimi güç bulacak!

Arkas Sanat Merkezi, 18 Eylül 2019 - 5 Ocak 2020 tarihleri arasında Pablo Picasso’nun eserlerine ev sahipliği yapacak.

Kültür sanat üretimi güç bulacak!
18 Eylül 2019 - 11:44

Sergide Fondation Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan 83 eser yer alıyor. Picasso’nun sanat dünyasını ele alan sergi, sanatseverlere büyülü anlar yaşatacak. Serginin sadece İzmir bölgesi değil, Türkiye çapında ses getirmesi hedefleniyor. “Picasso: Gösteri Sanatı” sergisinin resmi sponsoru İzmir Büyükşehir Belediyesi olurken, ana sponsor Türk Hava Yolları, Aillianz ise sergi destekçisi oldu.  
Sergi açılışının ardından İzmir Ticaret Odası’nda bir kokteyl gerçekleşti. Düzenlenen etkinlikte açılış konuşması yapan Lucien Arkas, İzmir’e sanatı daha çok sevdireceğini söyledi.
“DOĞRU BİR ŞEY YAPTIĞIMA İNANIYORUM”
Bu kadar kalabalık bir İzmir grubu görmek herkese nasip olmaz diyerek sözlerine başlayan Lucien Arkas, çok mutlu olduğunu belirtti. Arkas, “Bu sergi 2 senelik bir çalışmanın neticesidir. Katkıda bulunanlara büyük teşekkür borçluyuz.  İzmir için bir ilk oldu, uluslar arası sergiler kolay değil. Picasso Müzesi’ni öyle istediğiniz yerde bulunduramıyorsunuz o yüzden bunu bir üst çıta olarak görebiliriz. Bir üst lige çıkmış olduk, bir sonraki sergilerde ‘Biz burada Picasso’yu sergiledik’ dersek inanın çok daha sergiler yapabilecek duruma geleceğiz. Doğru bir şey yaptığıma inanıyorum. Sayın Belediye Başkanımız Tunç Soyer en başından beri bize destek oldu, sponsorluk yaptı. Bütün billboardları bize açtı. Ekip olarak çalıştık diyebilirim. Burada olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer düşüncelerini ifade etti. “Bugün ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak büyük gurur duyuyorum” diyen Başkan Soyer, dünyanın en büyük dâhilerinden, dünyanın en büyük sanatçılarından biri Pablo Picasso Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
Serginin son noktasının İzmir olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Burada bu büyük gururu paylaştığımızdan dolayı herkese çok teşekkür ederim. Çok değerli konuklarımız var. İspanya Büyükelçimiz, İtalya Başkonsolosumuz, Fransa Başkonsolosumuz… Çok değerli misafirler, öncelikle bunu mümkün kılan Sayın Lucien Arkas’a, Paris Picasso Müzesi Müdürü Laurent Le Bon’a teşekkür ederim”  ifadelerine yer verdi.
“Bu sergi bize hep şunu hatırlatacak; İzmir için bir kilometre taşı, bir dönüm noktası. Yeni bir başlangıcın miladı aslında…” diyen Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz İzmir’in sadece geçmişteki kültürel birikimini gün ışığına çıkartmakla kalmayacağız. Bugünkü kültür sanat üretiminin güç bulacağı ve dünyanın kültür sanatıyla buluşacağı bir ilkim yaratmaya gayret edeceğiz, en temel hedefimiz bu olacak. Picasso ile Mustafa Kemal Atatürk’ün akranlığı sadece tek ortak nokta değil. Başka bir ortaklıkları ise soyut üzerinden somut üretebilme kabiliyeti… Eğer bu kabiliyet olmasaydı ne Artemis, ne Pablo Picasso olmazdı. Bu güzel coğrafyada bir arada yaşıyor olmanın mutluluğu ile hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum