Alaçatı'da Nükhet Duru rüzgarı

Çeşme Belediyesi Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümünü harika bir programla kutladı.

Alaçatı'da Nükhet Duru rüzgarı

Çeşme Belediyesi Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümünü harika bir programla kutladı.

Alaçatı'da Nükhet Duru rüzgarı
17 Eylül 2019 - 17:41

Nükhet Duru ve Tolga Çandar sahne performanslarıyla Çeşmelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Çelenk sunumuyla başlayan program, kortej yürüyüşüyle devam ederek, Çeşmelileri harika bir konser gecesiyle buluşturdu.
 
Etkinlikte, Tolga Çandar’ın sahne performansına eşlik eden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İzmir Marşı’nı söyledi ve sahnede çökertme oynadı. Çeşmelilere kurtuluşu coşkuyla kutladı. Başkan Oran, “Sevgili Alaçatı’m, kurtuluş günün kutlu olsun” diye Çeşmelilere seslendi. Gecede sahne alan Nükhet Duru ise Çeşmelilerle bir araya geldiği için mutluydu. Zaferi usta ses Nükhet Duru ile coşkuyla kutlayan Çeşmeliler, gece boyunca eğlenceli anlar geçirdi. 
 
Kurtuluş Savaşı’nın kahraman neferlerinin kendilerine sadece bir toprak bırakmadıklarını, özgürlüklerini, milli egemenliklerini, demokrasiyi armağan ettiklerini ifade eden Başkan Oran, “En önemlisi Kemalist devrimlerle, bu kutsal emanetleri nasıl koruyacağımızı, aydınlık yarınlara nasıl taşıyacağımızın da yol haritasını da ortaya koydular” dedi. Bugün Ortadoğu’da, emperyalizmin karanlık hedeflerinin son ermediğini, kanlı elleriyle yarattığı savaşların nasıl acılar doğurduğunun açıkça gördüklerini, ağır etkilerini ulusça yaşadıklarını belirten Başkan Oran, “Bu şartlarda, Edirne’den Ardahan’a kadar, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, yediden yetmişe hepimize düşen görev; Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılmak, bu değerleri korumak ve daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışmaktır. Birkaç çatlak sesin, bir grup kendini bilmez dışında, ulusça, laik ve bağımsız Cumhuriyet’imize ve onun devrimlerine taviz vermeden sahip çıkıldığını görmek, hem sevindirici, hem de gelecek adına umut vericidir” diye konuştu.
 
“ALAÇATILILARIN YANINDA VE HİZMETİNDE OLACAĞIZ”
Başkan Oran, 1873 yılında kurulan 150 yıllık belediyecilik kültürüne sahip olan, ancak 5 yıl önce Bütünşehir Belediyesi Yasası ile kapatılan Alaçatı Belediyesi yeniden açılıncaya kadar Alaçatılılar’ın yanında ve hizmetinde olacaklarını önemle vurguladı.
 
Göreve geldikleri anda, Çeşme Belediyesi Ek Hizmet Binası’nı 5 sene sonra yeniden hizmete sokarak, bu anlayışımızı açıkça ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Oran, seçildikten hemen sonra gerçekleştirdikleri Alaçatı Ot Festivali’nin ardından başlayan sezon ve inşaat yasağı nedeniyle ara verdikleri projelerini hızla hayata geçireceklerinin haberini verdi. Son olarak Başkan Oran, “Öncelikle içinde bulunduğumuz bu meydanı, en kısa sürede, Alaçatı’ya ve Alaçatılı’ya yakışır bir hale getireceğiz” şeklinde konuşmasını tamamladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum