Karşıyaka’da büyük coşku

Karşıyaka, bu yılda 19 Aralık Dünya Karşıyakalılar Günü’de unutulmaz büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı.

Karşıyaka’da büyük coşku

Karşıyaka, bu yılda 19 Aralık Dünya Karşıyakalılar Günü’de unutulmaz büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı.

Karşıyaka’da büyük coşku
20 Aralık 2019 - 12:36

Karşıyaka Spor Kulübü, Karşıyaka Belediyesi, 1912 Karşıyaka Derneği ve Karşıyaka Taraftarları Derneği işbirliğinde dopdolu bir programın organize edildiği 19 Aralık Dünya Karşıyakalılar Günü kapsamında, binlerce yürek kentin farklı noktalarında, Karşıyakalı olmanın gururunu paylaştı.
Karşıyaka Spor Kulübü’nün kuruluş yılı olan 1912’ye ithafen her yıl 19 Aralık’ta kutlanan Dünya Karşıyakalılar Günü programı anlamlı bir ziyaretle başladı.  Karşıyakalılar, Örnekköy’deki KSK Kurucu Başkanı Kadızade Zühtü Işıl’ı, kabri başında andı. Programında devamında Karşıyaka’nın etkinliklerinin gözdesi olan Karşıyaka Belediye Bandosu öğle saatlerinde Alaybey ve Nergiz’de mini konserler verdi. Mini konserler sonrası ise Karşıyakalıların zihnine ve kent tarihine kazınan Çarşı girişindeki Hergele Meydanı’nda anlamlı bir tören yapıldı.
Karşıyakalıların büyük coşkuyla kutlama yaptığı bu özel günde, sembolik pano ve yeşil kırmızı bariyerin açılışı da gerçekleştirildi. Sembolik pano ile yeşil kırmızı bariyeri, meydanın eski fotoğrafları ile 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Cem Karagözlü’nün kaleminden bir yazı oluşturuyordu. Her yaş ve her kesim Karşıyakalılar Günü’nde bir aradaydı. Spor ve sanat camiasının tanınmış isimleri de bu özel etkinlikte bulundu. Tüm bunların yanı sıra Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’de organizasyona dahil oldu.
Organizasyon, Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde, Vehbi Moğol’un moderatörlüğünü üstlendiği “Yaşayan KafSinKaf Efsaneleri” başlıklı söyleşi ile devam etti. Söyleşide Ayhan Öngen, Çetin Taşkıngenç, Somer Terzioğlu konuşmacı olarak yer aldı. Etkinlikler söyleşi sonrası Bostanlı Demokrasi Meydanı’na taşındı. Burada bando takımı harika bir konser verdi. İlerleyen dakikalarda saat 19.12’yi gösterirken havai fişek gösterileri coşkulu kutlamaları zirveye taşıdı. Havai fişekler ile gökyüzü kırmızı yeşile boyandı. Ardından Tezgah Grubu ve Dj Ersin’in performanslarıyla Karşıyakalı olmanın gururunu yaşayan binlerce yürek unutulmaz eğlenceye tanık oldular. Karşıyakalılar marşlara ve şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler.
Gerçekleştirilen etkinliklere tüm gün, eşi Öznur Tugay ile katılım gösteren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise şu ifadeleri kullandı.
“1912, muhteşem bir miladın satır başıdır. 19.12 bu yürüyüşün büyük hatırasına saygı duruşunu anımsatan, bizi bir araya getirip tutan, “İyi ki biziz, iyi ki biz Karşıyaka’yız!” dedirten simgemizdir. Dünya Karşıyakalılar Günü, dünyanın neresinde bir Karşıyakalı varsa, orada tüm değerleriyle Karşıyaka’nın, Kaf Sin Kaf’ın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğunu ve yaşadığını anlatır. Anlayana, anlatana ve yaşayana selam olsun. Dünya Karşıyakalılar Günü; kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla yaşlısıyla, dağıyla deniziyle hepimize kutlu olsun.”
 

 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum