Dursun ve Mutlu’dan “KABİS” bilgilendirme toplantısı

İzmir Oto Galericiler Odası Başkanı Zafer Dursun, oto kiralama şirketlerine “Kiralık Araç Bildirim Sistemi” (KABİS) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dursun, “Terörden çok canı yanmış vatandaşlarımızın güvenliği açısından son derece yararlı bir sistem” dedi.

Dursun ve Mutlu’dan “KABİS” bilgilendirme toplantısı

İzmir Oto Galericiler Odası Başkanı Zafer Dursun, oto kiralama şirketlerine “Kiralık Araç Bildirim Sistemi” (KABİS) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dursun, “Terörden çok canı yanmış vatandaşlarımızın güvenliği açısından son derece yararlı bir sistem” dedi.

Dursun ve Mutlu’dan “KABİS” bilgilendirme toplantısı
23 Aralık 2019 - 17:32

İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile İzmir Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birliği (İESOB) binasında düzenlenen toplantıda, emniyet müdürlüğü yetkilisi Abbas Çelik ve Bülent Bulut, KABİS hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştılar. Araç kiralama işletmelerinin oda çatısı altında toplanması gerektiğini ifade eden Çelik, tüm araç kiralama işletmelerinin KABİS üyesi olmaları gerektiğine dikkat çekti.  Çelik, “Halkımızın, ilimizin güvenliği açısından da bu durum son derece önemli ve bir vatandaşlık vazifesidir” diye konuştu. Toplantıya, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, araç kiralama işletmecileri ve İzmir Oto Galericileri Odası yöneticileri katılım gösterdi.
ZAFER DURSUN
Konuya ilişkin açıklama yapan Dursun, KABİS’i kullanan 580 oda üyelerinin olduğunu belirterek, KABİS’in, Emniyet ile ortak çalıştıkları, Emniyet'e her konuda destek oldukları bir sistem olduğunu söyledi. KABİS ile araç kiralama şirketinden araç kiralayanların kimliklerinin, güzergahlarının anında emniyetin sistemine düştüğünü aktaran Dursun, güzergahtan sapma veya bir başka şüpheli durumda emniyet güçlerinin alarma geçtiğini ve müdahale ettiğini kaydetti. “Terörden çok canı yanmış vatandaşlarımızın güvenliği açısından son derece yararlı bir sistem” diyen Dursun, bu bilinç ile KABİS’e katkı koyduklarını ve emniyetinde kendilerine bu konuda çok destek olduklarını bildirdi. Araç kiralama işletmelerinin yüzde 90’ının KABİS’e katılmış durumda olduğu bilgisini veren Dursun, İzmir’in KABİS’e katılım açısından Türkiye’ye örnek olduğuna vurgu yaptı. Kalan az bir kesimin olduğunu ve onları da sisteme dahil etmeye çalıştıklarını dile getiren Dursun, bunun için bilgilendirme toplantısının düzenlenmesinin şart olduğunu düşündüklerini aktardı. Kendilerine bu imkanı sağlayan ve her konuda destek olan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'ya teşekkürlerini sunan Dursun, ifadelerini şu şekilde sürdürdü:
“Araç kiralama işletmeleri büyük haksızlıklara uğruyorlar. Bizimle hiç ilgisi olmayan trafik para cezaları canımızı yakıyor. Adam bizden aracı kiralayıp bir başkasına veriyor. O kişi suç işlerse bizden aracı alan ve üyemiz trafik cezasına çarptırılıyor. Halbuki biz üzerimize düşeni yapıyoruz, aracı kiraladığımız kişiyi anında bildiriyoruz. Neden ceza bize geliyor bu durumda? Araç kiralama işletmelerinin bir diğer sorunu da her önüne gelenin bu işe soyunması. Toplum güvenliğini de tehdit eden bu durumun önlemenin en etkin yolu, oto galericilerinde olduğu gibi mesleki yetki belgesi standartı getirmek.”
ZEKERİYA MUTLU
Kiralık araç kiralama sektörünün sorunlarını çözmek için bir araya geldiklerini hatırlatarak konuşmasına başlayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, katılanlara, mesleklerine duydukları saygıdan ötürü teşekkür ettiğini belirtti. Mesleğin sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan bir ekip olduklarını ve bu toplantının da bunun bir parçası olduğunu belirten Mutlu, “Türkiye'de KABİS ile ilgili toplantı yapan başka bir oda zannedersem yoktur” dedi. Araç kiralama işletmelerinin açıldıktan çok kısa bir süre sonra kapanabildiklerini kaydeden Mutlu, neden bu şekilde olduğunu sorduğunu, cevaplayanların ise para kazanamadıklarını ifade ettiklerini dile getirdi. Kazandıkları paranın büyük bir kısmını trafik cezalarına yatırdıkları bilgisini veren Mutlu, “Halbuki bu cezaların onlarla hiçbir ilgisi yok. Bu arkadaşlar eksiksiz çalışmalarına rağmen işletmelerini yürütemiyor. Biz yöneticilere düşen, bu sorunları tespit etmek ve çözmek için çaba sarf etmektir. Bu toplantıyı bunun için düzenliyoruz. Bundan sonra da bir yol haritası çizeceğiz” diye cümlelerini tamamladı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum