İzmir heyeti Rusya’dan döndü

İzmir Büyükşehir Belediyesi heyeti, Tataristan-Rusya ziyaretini tamamladı.  

İzmir heyeti Rusya’dan döndü

İzmir Büyükşehir Belediyesi heyeti, Tataristan-Rusya ziyaretini tamamladı.  

İzmir heyeti Rusya’dan döndü
19 Aralık 2019 - 17:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, aralarında iş dünyasını temsil eden birliklerinde olduğu heyetinin, Rusya-Tataristan ziyareti üç gün sürdü. Turizm ve eğitim kurumlarının da bulunduğu birçok kurum heyet tarafından ziyaret edildi. İzmir'in Rusya'da daha iyi tanıtılması, kültürel ve ticari ilişkilerin artırılması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kazan ve Moskova'ya düzenlenen ziyarette, ticaret, kültür ve eğitim alanlarında iş birliği yapmak için önemli adımlar atıldı. Bu ziyaret ile İzmir, Moskova ile ilişkilerini güçlendirirken, Tataristan ile işbirliği köprüsünün temellerini attı.
Ziyaret Tataristan’ın başkenti Kazan’dan başladı. Kazan’dan sonra İzmir Heyeti, Rusya’nın başkenti Moskova’ya geçti. Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ı ziyaret eden, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlığındaki heyet, burada Samsar’dan İzmir’i Rusya’da tanıtma konusunda öneriler aldı. Önümüzdeki dönem için bir yol haritası belirlendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Heyeti, ikinci görüşmesine Başkan Soyer’in programında yaşanan değişiklikten dolayı Tunç Soyer olmadan devam etti. Moskova’daki ikinci görüşme Rus-Türk İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoev ile yapıldı. Bu görüşme de de öncelik olarak İzmir’in Rusya’da tanıtılması konusu hakkında fikir alışverişi yapıldı. Palankoev  ise bu konuda destek olacaklarını vurgulayarak, Rus gazeteciler için İzmir’e bir basın gezisi düzenlemeyi önerdi. Palankeov, bu gezinin organizasyonuna da destek verebileceğini aktardı.
Bu ziyaret sonrası heyet, Moskova Fizik Teknik Enstitüsü Rektörü Nikolay Kudryatsev ve ekibiyle bir araya geldi. Burada ise eğitim alanındaki bir konu ele alındı. Rusya’nın en başarılı üniversitelerinden biri olan bu kurum ile İzmir’deki üniversiteler arasında bir köprü kurma konusu konuşuldu.
Ziyaret kapsamında, İzmir heyeti Rus-Türk İşadamları Birliği Eş Başkanları Sabahattin Yavuz ve Naki Karaaslan ile de bir araya gelerek, İzmir ile Moskova arasında doğrudan uçuşların başlatılması için atılması gereken adımları konuştular. İzmir'in Rus turistler için önemli bir seçenek olacağını vurgulayan iş insanları, Rusya'daki turizm fuarlarına İzmir'in katılımının önemine dikkat çekti. Karaaslan, Rus halkının okumayı sevdiğini, interneti kullandığı belirterek doğru iletişim kanallarının kullanılması gerektiğini bildirdi. Karaaslan, “İzmir, sağlık ve kültür turizminde avantajlı" diye konuştu. Moskova’nın akıllı şehir uygulamaları hakkında bilgilerin alındığı son ziyaret ise Moskova Belediyesi Enformasyon Teknolojileri Daire Başkanı Eduard Lisenko'ya yapıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum