Karabağlar Belediye Meclisi toplandı

Karabağlar Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk oturumu gerçekleştirildi.

Karabağlar Belediye Meclisi toplandı

Karabağlar Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk oturumu gerçekleştirildi.

Karabağlar Belediye Meclisi toplandı
02 Ekim 2019 - 11:59

Belediye binasındaki meclis salonunda gerçekleştirilen toplantı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında oturumu açtı.
“KAVACIK KENDİ YOLUNDA HIZLA İLERLEYECEK”
Belediyenin yürüttüğü kültür merkezleri, pazar yerleri, park gibi projeler hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Selvitopu, Kavacık Üzüm Festivali’ne de değindi. 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Festival ile ilgili konuşan Selvitopu, festivalin hedeflenen amaca doğru hızla ilerlediğini kaydetti. Festivalin özellikle Kavacık’ta yaşayan yurttaşlara ekonomik girdi sağladığını belirten Selvitopu, “Kavacık Üzümü'nü sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıtmak amacıyla düzenliyoruz. Ver her yıl İzmirliler tarafından daha fazla sahipleniliyor. Kavacık Kentsel Gelişim ve Tasarım Projesi'ni de hedeflediğimiz şekilde yaşama geçirdiğimizde, Kavacık kendi yolunda hızla ilerleyecek” diye konuştu.
SELVİTOPU “KADINLARI” UNUTMADI
Başkan Selvitopu, meclis toplantısında “kadın” konusuna da dikkat çekti. Kadınları ekonomik yaşamın içine katmak için yerel yönetim olarak ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını belirten Selvitopu, kadının evde hapsolmayacağının sinyallerini verdi. Bu bakış açısıyla Kavacık'taki kadın kooperatifini desteklemeyi sürdüreceklerini önemle vurgulayan Selvitopu, diğer bir konu olan, kentsel dönüşüm konusuna da siyasi bakmadıklarını ifade etti. İtirazlarını laf olsun diye yapmadıklarını savunan Selvitopu, “Dönüştürülmesi çok zor yeni alanlar yaratılmasın” dedi.
“12 CESUR KADIN”
Selvitopu toplantıda, Kavacık Kadın Kooperatifi’ni desteklemeye devam edeceklerinin haberini verdi. 12 cesur kadının, liderlik eğitimi ve çeşitli kurslar aldıktan sonra, Karabağlar Belediyesi’nin desteği olmadan bu kooperatifi kurduklarına dikkat çeken Başkan Selvitopu, geliştirilmesi gerektiğini de vurgu yaptı. Kendilerinin de, kadınların üretim, ekonomik yaşam içinde yer alması için gereken neyse yapmaktan kaçınmayacaklarını, Kadınları mutlaka sokağa çıkaracaklarını belirten Selvitopu, “Kadın evde hapsolmayacak” şeklinde konuştu.
Diğer bir örgütlenme olan üretim kooperatifinin ise altı yıldır faaliyete geçirilemediğine önemle vurgu yapan Selvitopu, bazı sıkıntıların ve üretim kooperatifiyle ilgili yerel yönetimlerin yetkilerinin sınırlı olduğunu söyledi. Selvitopu, “Bildiğim kadarıyla sayın kaymakamımız da bu durumla ilgileniyor” diyerek, kooperatifin devreye girmesi durumunda,  belediye olarak onlara da gereken desteği vereceklerini ve bu konuda çekincelerinin olmadığını önemle belirtti.
PARTİLERDEN UZLAŞI
Geçtiğimiz Ağustos ayında, Karabağlar sınırları içerisinde başlayıp büyük bir araziyi etkisi altına alan ve binlerce hektarlık alanı kül ederek canlıları yok eden orman yangılarıyla ilgili PKK ve diğer terör örgütlerinin mecliste grubu bulunan dört parti üyeleri tarafından ortak bildirisiyle kınanması konusu da toplantının gündemindeydi. Gelecek meclis toplantısında kamuoyuyla paylaşacakları ortak bildiriyi, partiler üzerinde uzlaşıp birlikte hazırlayacaklar. Partiler üzerinde uzlaşacakları bildiriyi gelecek meclis toplantısında kamuoyuyla paylaşacak.
Terörün Türkiye ve herkes için ortak bir sorun olduğunsa dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Karabağlar Meclisi olarak ortak bir metinle bu kınamayı yaparsak, birlik ve beraberlik içinde sesimizi duyurmuş oluruz” dedi.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum