İzmir Valiliği onayladı

Yanan orman alanlarının ağaçlandırılması için açılacak kampanyadan 3 milyon 530 bin lira hedefleniyor.

İzmir Valiliği onayladı

Yanan orman alanlarının ağaçlandırılması için açılacak kampanyadan 3 milyon 530 bin lira hedefleniyor.

İzmir Valiliği onayladı
03 Ekim 2019 - 13:45

İzmir Valiliği orman yangınlarında yanan alanların ağaçlandırılması için büyükşehir belediyesine bağış toplama izni verdi, kampanyada 3 milyon 530 bin lira toplanması hedefleniyor.
İzmir’in Karabağlar ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan ve Menderes ve Seferihisar ilçelerine de sıçrayan orman yangınında zarar gören alanların ağaçlandırılması için herkes bağış yapabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, beş bin hektardan fazla alanın ağaçlandırılması için İzmir Valiliği’ne bağış toplama izni için müracaat etmişti.
‘’İzmir Küllerinden Doğacak’’ adı altında bir kampanya düzenleyen belediye 200 bin metrekare alanda ağaçlandırma yapılması ve köylerde kullanılmak üzere 50 adet römork tipi yangın tankeri alınmasını hedeflemişti.
Karabağlar ilçesinde 18 Ağustos 2019 Pazar günü başlayan ve üç gün sonra kontrol altına alınabilen orman yangınından sonra seferberlik başlamıştı. Şirket ve kuruluşlar ile vatandaşlar yanan alanların ağaçlandırılması için bağış yapmak istemişlerdi. Belediye de ‘’İzmir Küllerinden Doğacak’’ adı altında yardım kampanyası başlatılması için valiliğe müracaat etmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı yazılı açıklama ile İzmir Valiliğine teşekkür etti. Orman yangınını İzmirlileri derinden üzdüğünü vurgulayan Soyer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Orman yangınıyla yüreğimiz yanmıştı. Şimdi yüreklere su serpme zamanı. Birlik olup fidan dikeceğiz. Köylerimize yangınlara karşı mücadeleyi hızlandıracak ekipman alacağız. İzmir küllerinden doğacak ve bunu yine birlikte yapacağız.’’
Tunç Soyer, açıklamasında bağış izni alma konusunda yapılan spekülasyonların ne kadar asılsız olduğunun, alınan izinle herkes tarafından görüldüğünü de vurguladı.
ORMAN KONSERİ KAMPANYAYA AKTARILACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir ormanlarını korumak için İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de Kültürpark'ta düzenlenen "Orman Konseri"ni on binlerce İzmirli izlemişti. Konserde toplanan 477 bin lira tutarındaki gelirin, valilik onayının alınmasıyla birlikte bu kampanyaya aktarılacağı bildirildi.
YANGIN 3 GÜN SÜRMÜŞTÜ
Üç gün süren orman yangınında 500 hektarlık bir alan zarar görmüş, ekipler 48 saat aralıksız çalışmıştı. 19 helikopter 200 personel ve 200 iş makineleri söndürme çalışmalarına katılmıştı.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum