Konak Belediyesi istihdamı destekliyor

Konak Belediyesi’nden hobi ve meslek edindirme kurslarına yeni bir istihdam geliyor.

Konak Belediyesi istihdamı destekliyor

Konak Belediyesi’nden hobi ve meslek edindirme kurslarına yeni bir istihdam geliyor.

Konak Belediyesi istihdamı destekliyor
01 Ekim 2019 - 16:30

Belediye vatandaşlara ücretsiz olarak verdiği kursların sayısını, katılımcılardan gelen talep doğrultusunda artıracak ve yeni eğitim döneminde artırmayı hedeflediği kursları, öncelik olarak vatandaşların önerileri doğrultusunda yapacak.
Kırkı aşkın kursun ücretsiz olarak, “Siz dileyin, biz hayat geçirelim” sloganıyla hayata geçirildiği istihdamın yeni eğitim döneminde, kurslarda başlatılacak olan artış, vatandaşlardan tarafından yeterli katılım olduğu takdirde gerçekleşecek.
Konak Belediyesi, Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü kapsamında verdiği meslek edindirme ve hobi kurslarıyla, katılımcı ve sosyal belediyecilik anlayışına her geçen gün yeni bir boyut kazandırıyor. Yetkililer yeni dönem kayıtlarında vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni kursların açılacağını belirterek, branşların da talebe göre çoğaltılacağını ifade etti.  Hobi, meslek edindirme, dil alanlarında vatandaşın ihtiyacı yönünde gelen tüm önerilere açık olduklarını vurgulayan Konak Belediyesi yetkilileri, geçtiğimiz yıllarda iş edindirme alanında “Havuz Suyu Operatörlüğü” kursunu verdiklerini ve katılımcıların aldıkları sertifika ile iş sahibi olduklarını hatırlattı. Bunun gibi ihtiyaç doğrultusunda farklı branşlarda talep edilen tüm önerileri değerlendireceklerine değinen yetkililer, “O nedenle, ‘Siz dileyin, biz hayata geçirelim’ dedik ve 40’a yakın hobi ve meslek edindirme kurslarına vatandaşlardan gelen talepler de eklenecek” diye konuştu. 
KURS KAYITLARI BAŞLADI
Konak Belediyesi tarafından verilen hobi ve meslek edindirme kursları, ilçenin
 Agora, Aziziye, Ballıkuyu, Basmane, Eşrefpaşa, Gültepe, Hatay, İsmetpaşa, 1.Kadriye, Mehmet Ali Akman, Mersinli, Saadet Mirci, Zeytinlik Semt Merkezi ve  İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi olmak üzere toplam 14 merkezde verilecek. Kurslar arasında, iğne oyası, ebru sanatı, estetisyenlik, bilgisayar, minyatür, ahşap boyama, çocuk bakım elemanlığı, pastacılık, okuma-yazma, işaret dili, yabancı diller ve daha birçok branş mevcut. Yetkililer ayrıca çalışma alanı uygun olan semtlerde her yıl olduğu gibi bu yıl da meditasyon ve plates dersleri vererek, sağlık konusuna dikkat çekecek. Uzman eğitmenler tarafından verilecek kurslar, Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenecek. Yetkililer kurslar için kayıtların başladığını belirterek, yeni önerilere de açık olduklarını belirttiler.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum