Bornova Belediyesi öğrencinin yanında

Bornova Belediyesi, “Güvenli Aile” projesiyle öğrencilere desteğe devam ediyor.  

Bornova Belediyesi öğrencinin yanında

Bornova Belediyesi, “Güvenli Aile” projesiyle öğrencilere desteğe devam ediyor.  

Bornova Belediyesi öğrencinin yanında
03 Ekim 2019 - 17:00

Bornova Belediyesi’nin büyük bir hassasiyet ve titizlikle yürüttüğü projeyle öğrencilere istihdam sağlanıyor.
Proje kapsamında uzman psikolog ve sosyologlar göre alıyor. Öğrenciler ile özel görüşmeler gerçekleştiren uzman psikolog ve uzmanlar, öğrencilerin ve ailelerinin sosyo-kültürel açıdan yeni yuvaya adapte olup olamayacaklarını değerlendiriyor. Proje kapsamında yapılan görüşmelerde ailenin ekonomik durumu da göz önünde bulunduruluyor.
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ önderliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, Türkiye’nin farklı illerinden İzmir’e gelen üniversite öğrencileri, Bornova’da ikinci bir yuvaya kavuşacak.
İLK ÖĞRENCİ KAHRAMANMARAŞ’TAN
“Güvenli Aile” projesinden yararlanan ilk genç ise Kahramanmaraş’tan İzmir’e üniversite eğitimi için gelen Samet Şafak Ertekin oldu. Eğitimini Sözmen Ailesi’nin desteğiyle sürdürecek olan Ertekin, Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Bölümü okuyacak.
SAMET ŞAFAK’TAN TEŞEKKÜR
Samet Şafak Ertekin proje kapsamında yeni ortamı ve proje ile ilgili duygularını ifade ederken, “Ekonomik sorunlarımı düşünmek yerine eğitimime odaklanmamı sağlayan Bornova Belediyesi’ne ve bana evini açan aileye sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde cümleler kurdu. Samet Şafak, babası Cengiz Ertekin ve evinin kapılarını açan Ahmet Sözmen ile beraber Başkan İduğ’a ziyarette bulundu. Yeni evine yerleşip, düzenini kuran Şafak ise eğitimine odaklanmaya hazırlanıyor.
“ÖĞRENCİLERİ ÇOK YÖNLÜ DESTEKLEYECEĞİZ”
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, hayata geçirdiği proje ile birçok öğrencinin barınma sorununu çözecek. Gençlere ve ailelerine büyük katkı sağlayacak proje ile Başkan İduğ, öğrencilere bir müjdeli haber daha verdi. Part-time çalışma olanaklarından, Gençlik Merkezi’nin aracılığıyla verecekleri desteklere kadar öğrencileri çok yönlü olarak destekleyeceklerini belirten Başkan İduğ, “Bu duyarlılığı daha çok anlatıp, güvenli aile sayısını arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
“İZMİR’DE BİR EVİN OLACAK”
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kendisi de öğrencilere destek olmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda evini Teksas’lı bir öğrenciye açmıştı. Bu projenin alt yapısının biraz da bu hareketinden geldiğine dikkat çeken Başkan İduğ, Samet Şafak’a dönerek, evini açtığı öğrencinin kendisine “baba” dediğini paylaştı. Başkan İduğ konuşmasının devamında, “Sen de Ahmet Özmen’e ağabey dersin. Bundan sonra İzmir’de bir evin olacak, bir Ahmet Ağabey’in olacak. Bu çok güzel bir şey” diye konuştu. Son olarak ise İduğ, Şafak’a başarılar diledi.
 

 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum