İtalya'dan sonra ilk kez İzmir'de

İzmir’de, 2021 yılında gerçekleşecek olan “TerraMadre” fuarı ile sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye ve Akdeniz’in küçük üreticileri kendini gösterecek. TerraMedra için İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırlıklara başladı.

İtalya'dan sonra ilk kez İzmir'de

İzmir’de, 2021 yılında gerçekleşecek olan “TerraMadre” fuarı ile sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye ve Akdeniz’in küçük üreticileri kendini gösterecek. TerraMedra için İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırlıklara başladı.

İtalya'dan sonra ilk kez İzmir'de
04 Ekim 2019 - 18:14

Hazırlıklar için ilk toplantı, SlowFood ekibinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya, İzmir Vakfı’ndan Ali Can Epözdemir, SlowFood ekibinden, Galip Ener, Sevil Terzioğlu Ünal, Nihat Özdal, Nilgün Erdem, Sevinç Ulucanlar, Ayşenur Arslan, Nilhan Aras, Şevket Meriç,  Defne Soyer, Neptün Soyer, Nedim Atilla, İzmir Bardacık’tan Yeşim Yassıoğlu, İZFAŞ’tan Gökalp Soygül, İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü’nden Yener Ceylan katılım gösterdi.
KARARLAR ALINDI
İtalya’nın Torino kentinde iki yılda bir düzenlenen fuar, ilk kez dünyada İtalya’da dışında bir lokalde gerçekleştirilecek. Bu önemli gastronomi fuarı için organize edilen toplantıda, TerraMedra’nın çalışma programında yer alacak konu başlıkları belirlenirken, fuarın tanıtımının nasıl olacağı konusu da tartışıldı. Türkiye’nin bütün SlowFood temsilcilerinin eşit temsiline yönelik iletişim kanallarının güçlendirilmesinin kararlaştırıldığı toplantıda, TerraMadre’nin Türkiye ayağına yönelik isim önerileri, buğday, üzüm, süt ve peynir, zeytin, zeytinyağı ve sanat gibi oluşturulacak alt kurullar ile gönüllülüğün detaylarına yönelik kararlar da alındı. Ayrıca toplantıda, İZFAŞ tarafından düzenlenecek olan OliveTech ve ekoloji fuarlarında da bir “SlowFood” standı kurulması, gündemi oluşturdu.
OCAK 2020’DE BİR TOPLANTI DAHA
Büyük organizasyon için hazırlıklara başlayan ve kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ise fuarın açılışına kadar tüm çalışmaları titizlikle yürüteceklerini belirtti. Toplantı, İzmir Vakfı Sekretaryası ve ilgili bürokratlar tarafından düzenlendi ve toplantı kapsamında katılımcılarla, Ocak 2020’de SlowFoodKonviviyum liderlerinin katılacağı bir toplantı düzenlemesinin yapılacağı aktarıldı. 
“TERRAMEDRA”
İzmir’de düzenlenen fuar ile Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen gastronomik ürünler kedini tanıtma fırsatı bulacak. Ayrıca fuar kapsamında bir araya gelecek olan üreticiler, ilgili sorunlarını konuşarak, çözüm arayacaklar. Sağlıklı gıdaya erişim ve tarım konusunda da çok sayıda panelin ve çalıştayın yapılacağı fuar, bir tek İzmirli ürünleri değil, Türkiye’nin ve özellikle Akdeniz’in ürünlerini katılımcılarla buluşturacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuar kapsamındaki amacı ise; üreticilerin, Anadolu mutfağının ve tarım ürünlerinin tüm örneklerini, bugüne kadar ürettiği fakat pazarlamakta zorlandığı yerel ürünleri, tüm dünyaya aracısız olarak tanıtmayı hedefliyor.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum