Ekim’de de “Yeniden Sinematek”

“Yeniden Sinematek”in Ekim ayı gösterimlerinde Kartal Tibet, Atıf Yılmaz, Emre Yeksan ve Can Kılcıoğlu’na ait filmler yer alacak. Filmler İzmir’i konu alırken, mekan seçimi olarak seyirciler yine İzmir ile karşı karşıya gelecek.  

Ekim’de de “Yeniden Sinematek”

“Yeniden Sinematek”in Ekim ayı gösterimlerinde Kartal Tibet, Atıf Yılmaz, Emre Yeksan ve Can Kılcıoğlu’na ait filmler yer alacak. Filmler İzmir’i konu alırken, mekan seçimi olarak seyirciler yine İzmir ile karşı karşıya gelecek.  

Ekim’de de “Yeniden Sinematek”
05 Ekim 2019 - 15:19

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, İzmirliler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ücretsiz olarak izlenilen filmler, Ekim ayında ise Yeşilçam’ın unutulmazlarını seyircilerle buluşturacak. Gösterimler, bu defa Kültürpark İzmir Sanat’la beraber, Aliağa, Seferihisar ve Selçuk’ta da gerçekleşecek.
 Ekim ayı boyunca, Atıf Yılmaz’ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Taçsız Kral”, Kartal Tibet’in yönetmenliğini üstlendiği “Koltuk Belası”, Can Kılcıoğlu’nun yazdığı ve profesyonelce yönettiği “Karnaval” ve Emre Yeksan’ın mükemmel yapıtı “Körfez”, seyircilerle buluşacak.
1965 yapımı, futbolcu Metin Oktay’ın, Türk futbolundaki yükselişini öykü edinen “Taçsız Kral”, 8 Ekim Salı günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Merkezi’nde, 9 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda sinemaseverlere harika bir film seyri yaşatacak. Karşıyaka’nın Çiftefırınlar Mahallesi’nde çekilen filmin başrollerini, FilmdeErol Taş, Ayten Gökçer, Ajda Pekkan, Gönül Yazar gibi sanatçılar üstleniyor.
1990 yılında, Kartal Tibet tarafından çekilen “Koltuk Belası” ise 11Ekim Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da gösterimini gerçekleştirecek. İzmir’in bir sahil kasabasında geçen filmin başrollerinde ise, sanatçılar Kemal Sunal, Sema Çeyrekbaşı, Gökhan Mete ve Berna Laçin yer alıyor. Filmin konusu ise, her belediye başkanı göreve geldikten sonra deliriyor fakat son belediye başkanından sonra göreve gelen imar müdürlüğü çalışanı Zühtü ile ilginç olaylar yaşanmaya başlıyor. Tibet’in unutulmaz komedi yapıtının senaryosu ise Erdoğan Tünaş’a ait.
Başrollerini Serdar Orçin, Tülin Özen ve İpek Bilgin’in paylaştığı, 2013 yapımı dram filmi “Karnaval” ise İzmirlilerle, 18 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da, 22 Ekim Salı günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk ve Aliağa Kültür Merkezi’nde, 23 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda buluşacak. İzmir’in muazzam semti Urla’da çekilen filmde, halı yıkama makinesi pazarlayan Aliş ile pastacılık yapan Demet’in aşkı anlatılıyor.
Türkiye-Almanya-Yunanistan ortak yapımı “Körfez” filminin başrollerini Ulaş Tuna Astepe, Damla Ardal, Merve Dizdar paylaşıyor. İzmir’i, Alsancak’tan Karşıyaka’ya, Göztepe’den Çiğli’ye, Bayraklı’dan Kadifekale’ye kadar sokak sokak arşınlayan film, 25Ekim Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da vizyona girerek sinemaseverlerle buluşacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum