Miniklerden barınak ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğa ve canlıya verdiği değeri her fırsatta gözler önüne seriyor. Belediye son üç yılda sokakta yaşayan bin 906 köpeği sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Miniklerden barınak ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğa ve canlıya verdiği değeri her fırsatta gözler önüne seriyor. Belediye son üç yılda sokakta yaşayan bin 906 köpeği sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Miniklerden barınak ziyareti
04 Ekim 2019 - 18:08

Hem hayvan sevgisini hem de çocuklara hassasiyetini bir araya getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, haftanın dört günü minik öğrencileri Işıkkent Hayvan Barınağı’nda ağırlıyor. Belediye, “ağaç yaşken eğilir” düşüncesiyle öğrencilere, küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamayı hedefliyor.
Sokakta yaşayan ve meczup durumdaki hayvanlara sağlıklı ve konforlu bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için büyük çabalar harcayan Belediye, son üç yılda bin 906 köpeğe yuva edindirdi. Türkiye’ye örnek olacak bir hizmet sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisinin yanı sıra birlikte yaşama bilincini de kazandırmayı amaçlıyor.
Minik öğrenciler 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de, can dostları barınak hayvanlarına ziyarette bulundu. Barınak yetkilileri çocukların, köpekleri yakından tanımasına fırsat verdi. Hayvan sevgisinin yoğun bir şekilde aşılandığı bu günde minikler hayvanlarla eğlenceli dakikalar geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise bu özel günde barınağa ziyarette bulunan öğrencilere mahallelerindeki hayvan dostlarına vermeleri için gün boyu köpek maması hediye etti. 240 öğrenci Işıkkent Hayvan Barınağı’na ziyarette bulundu.  
HAFTANIN DÖRT GÜNÜ ZİYARET
Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe olarak belirlenen, haftanın dört günü gerçekleşen ziyaretler ile öğrenciler barınaktaki hayvan dostlarıyla bir araya geliyor. Barınaktaki hayvanlara besleyen öğrenciler aynı zamanda barınakta geçirdikleri süre boyunca, barınak görevlilerinden hayvan dostları ve konuyla alakalı başka durumlar hakkında bilgi alıyor. En temel amaç küçük yaşlardan itibaren hayvan sevgisinin oluşturulması olduğu konusu bilgilerin başında yer alıyor. Ayrıca öğrencilere, bilinçli hayvan sahibi olunması, hayvan sevgisi, hayvan besleme ve hastalıkları konusunda uzman veteriner hekimler tarafından bilgi veriliyor.
Yıl boyunca ilköğretim öğrencilerinden oluşan 25’er kişilik grupları haftanın dört günü okullarından otobüs ile alıp Işıkkent Hayvan Bakımevi’ne götüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı proje ve duyarlılıkla diğer illerden de örnek alınıyor. Belediye, bir yıl içinde 825 öğrencinin bakım evine ziyarette bulunmasını sağlarken, dışarıdan barınağa ziyarete gelenlerin sayısı ise yılda altı bin 600’ü buluyor.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum