Liseli gençten eğitime destek projesi

Amerikan Koleji öğrencisi Gürel Arı, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a eğitim adına hayata geçirmek istediği projesini sundu.

Liseli gençten eğitime destek projesi

Amerikan Koleji öğrencisi Gürel Arı, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a eğitim adına hayata geçirmek istediği projesini sundu.

Liseli gençten eğitime destek projesi
10 Ekim 2019 - 12:32

Amerikan Koleji’nde 11. Sınıf öğrencisi Arı, arkadaşlarıyla birlikte geliştirdiği proje kapsamında maddi olarak sıkıntılı ailelerin ilkokul öğrencilerine matematik dersi verecek. Proje için Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret eden Gürel Arı, hayata geçirmek istediği sosyal sorumluluk projesini ayrıntılarıyla başkanla paylaştı.
Arı, Bayraklı’nın maddi durumu olmayan ailelerinin ilkokula giden çocuklarına matematik dersi vermek istediğini Başkan Sandal ile konuştu. Sergilediği örnek davranış ile Arı, Başkan Sandal’dan destek sözü aldı. Üç ve dördüncü sınıf öğrencilerine matematik dersi vermek istediğini dile getiren başarılı öğrenci, arkadaşlarıyla birlikte yapacakları bu çalışma ile hem sosyal sorumluluk davranışı sergileyecek hem de kendileri gibi başarılı olmak isteyen öğrencilere yardımcı olacak.
GENÇLERDEN SOSYAL SORUMLULUK
Geçtiğimiz sene arkadaşlarıyla birlikte akıllarına küçük çocuklara ders verme fikrinin geldiğini kaydeden Arı, “Bayraklı'da maddi durumları Alsancak, Karşıyaka gibi yerlerden biraz daha kötü durumda olan öğrenciler bulunduğunu biliyorum” dedi. Daha önce birkaç etkinlik yaparak çocuklara eğitim verdiklerinin bilgisini paylaşan Arı, bunu yine boş zamanlarında sürdürmek ve çocuklara destek olmak istediklerini Başkan Sandal’a iletti. Kendilerinin de sürekli yeni bir şeyler öğrenmek ve çocuklara da öğretmek istediklerine vurgu yapan Arı, onların da öğrenmek istediklerini gördüklerini bildirdi. Başarılı öğrenci Arı, “Çok zeki çocuklar var ve biz bu çocuklara katkı sağlamak istiyoruz” diyerek, daha öncesinde de birkaç kez öğrencilerle Bayraklı Kütüphanelerinde bir araya geldiklerini kaydetti.
“SİZİN GİBİ GENÇLER ÇALIŞMA AZMİMİZİ ARTIRIYOR”
Başkan Sandal ise konuyla ilgili olarak başarılı öğrencinin bu tutumundan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kısa sürede projeyi hayata geçirebileceklerinin müjdesini veren Sandal, “İnsanın içinin güzelliği yüzüne yansır” diyerek, Arı ve arkadaşlarının böyle bir sorumluluğu almalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Kendilerinin de destek olmak adına ellerinden ne geliyorsa yapacaklarının sözünü veren Sandal, “Biz de istiyoruz ki; tüm çocuklarımız okuyabilsin. Bu kapsamda İzmir'de maddi ihtiyaçları olan 2 bin öğrenci tespit ettik ve onlara destek oluyoruz” diye konuştu. Kendilerinin de Arı ve arkadaşlarına destek olmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyleyen Başkan Sandal, “Sizin gibi gençler çalışma azmimizi, umudumuzu artırıyor. Önümüzdeki süreçte bütçemiz ölçeğinde daha fazla çocuğumuza destek olacağız. Örnek davranışınızdan dolayı seni ve arkadaşlarını kutluyor, başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum” şeklinde cümlelerini tamamladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum