“Hedefim erkekler rekoru olan 75 metre”

Dokuz dünya, 60’dan fazla Türkiye rekoru sahibi olan dünya serbest dalış rekortmeni, milli sporcu Derya Can Tatlısu Dünya Rekoru’nu kırmak için bu sefer Salda Gölü’nde dalacak.

“Hedefim erkekler rekoru olan 75 metre”

Dokuz dünya, 60’dan fazla Türkiye rekoru sahibi olan dünya serbest dalış rekortmeni, milli sporcu Derya Can Tatlısu Dünya Rekoru’nu kırmak için bu sefer Salda Gölü’nde dalacak.

“Hedefim erkekler rekoru olan 75 metre”
22 Ağustos 2019 - 13:31

Tatlısu, 23 Ağustos Cuma günü gerçekleşecek olan dalışta kendisine ait 68 metre derinliğe inecek. Dünyanın en zorlu sularından biri olan Salda Gölü’nde, geçen yıl iki dakika beş saniyede indiği ve dünay rekorunu kırdığı 68 metrelik mesafeyi geçmeye çalışacak. Derya Can bu dalış ile kariyerinin 10’uncu dünya rekorunu gerçekleştirmeyi deneyecek.
 
Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen beyaz kumsalı ve suyunun berraklığıyla yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olan gölde, yeni bir rekor denemesi gerçekleştirecek olan Can, uzun süredir yürüttüğü antrenmanlarını tamamladı.
 
Zorlu hazırlık sürecinde ailesinin ve yakınlarının büyük desteğini gören Can, bu süreçte kendisine sponsorluk desteği sağlayan Mistral Carrera’ya da kendisine duyulan güvenden dolayı teşekkürlerini sunmayı unutmadı.
 
Geçtiğimiz yıl rekor denemesinde olumlu sonuç almasına rağmen olumsuz hava koşullarının kendisini etkilediğini söyleyen ve Ağustos’ta gerçekleştirilmesi o gün karar verilen rekor denemesi için Can bu senede aynı rekoru kıracağına inandığını söyledi. Can şöyle konuştu:
 
“Geçtiğimiz yıl 24 Kasım’da Salda Gölü'nde bir dünya rekoru kırmıştım. Kadınlarda 68 metre ile dünya rekorunun sahibi oldum. Ancak mevsim itibariyle soğuk su, performansımı etkilemişti ve o gün ağustos ayında yeni bir rekor denemesi kararı almıştık. Bu rekorumun üzerinden bir yıl geçmeden tekrar Salda Gölü’nde daha derine dalma hedefiyle bütün sezon çalıştım. Bu süreçte bana destek olan tüm yakınlarıma ve sponsorum Mistral Carrera’ya çok teşekkür ediyorum”
 
DÜNYA REKORUNU ANTRENMANLARDA KIRMAYI BAŞARDI
Serbest dalışın zor bir spor olduğunu ve yüksek konsantrasyon, mental güç ve fiziksel dayanıklılık gerektirdiğini belirten Can, böyle bir sporu yaparken antrenmanlarını atlatma lüksünün olmadığının altını çizdi. Rekortmen, günde dört saat antrenman yaparak çalıştığını ve rekora hazır olduğunu vurgulayarak, “Çanakkale’de yürüttüğümüz antrenmanlarımda rekoru iki kez kırdım. Bu denemede hedefim erkekler rekoru olan 75 metre” dedi.
 
Mistral Carrera Milli Rekortmenle Gurur duyuyor
Milli sporcu ve serbest dalış dünya rekortmeni Derya Can’a sponsor olan Mistral Carrera Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahramaner, böylesi bir sporcunun sponsoru olmalarından gurur duyduklarını dile getirdi. Ülkemizde futbol, basketbol, voleybol gibi takım sporlarına sponsor olacak birçok firma bulunurken, bireysel sporlara yeterince destek verilmediğinin dikkatini çekerek, “Dünya çapında birçok sporcumuz var ve verilen desteklerle inanılmaz işlere imza atıyorlar. Serbest dalış dünya rekortmeni Derya Can da bu değerli sporcularımızdan biri. Kendisine sponsor olarak elde ettiği başarılara katkı koymaktan Mistral Carrera olarak çok mutluyuz. Umuyoruz ki 23 Ağustos Cuma günü Salda Gölü’nde milli sporcumuz yeni bir dünya rekoruna imza atacak, kendisine başarılar diliyoruz” şeklinde cümlelerini tamamladı.
Haber: Seray Açar

YORUMLAR

  • 0 Yorum