Saç dökülmesi için yeni çözüm!

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de saç simülasyonu insanların yeni gözdesi olmuş durumda. Saç simülasyonunu cerrahi bir işlem gerektirmiyor bu sebeple bireyler hızlı ve ağrısız bir şekilde istenilen görünüme kavuşuyor. Bakım açısından kolaylığı avantaj sağlıyor.

Saç dökülmesi için yeni çözüm!

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de saç simülasyonu insanların yeni gözdesi olmuş durumda. Saç simülasyonunu cerrahi bir işlem gerektirmiyor bu sebeple bireyler hızlı ve ağrısız bir şekilde istenilen görünüme kavuşuyor. Bakım açısından kolaylığı avantaj sağlıyor.

Saç dökülmesi için yeni çözüm!
22 Ağustos 2019 - 14:18

Uzmanlar, özellikle erkekler olmak üzere bir çok insanın kabusu haline gelen saç dökülmesine yeni bir çözüm getirdi. Hava değişimleri, kullanılan şampuanlar, saç bakım ve kozmetik ürünler ile genetik sorunlardan kaynaklanan saç dökülmesi gün geçtikçe artmakta. Bu sorunu yaşayan erkeklerin arzusu saç ekimi ve protez saç gibi uygulamalarla saçlarının daha yoğun ve sağlıklı bir görünüme kavuşması yönünde.Erkekler için uygulamanın hızlı ve ağrısız bir şekilde saçları istedikleri görünüme  getirmesi daha cazip kılıcı unsur.
Acısız ve cerrahi işlemsiz
Medikal Estetik Direktörü Serkan Bozkurt uygulamaya dair merak edilenleri anlattı.Bu işlemin cerrahi bir işlem olmadığını dile getiren Bozkurt  3-4 saatlik bir uygulama sonucunda kişilerin saçlarında istedikleri bir görünüme kavuştuklarını söyleyerek “Saç simülasyonu sorun yaşanan bölgenin özel bir boya ile minik iğnelerle saç efektleri şeklinde boyanması esasına dayanıyor” dedi.
Dikkat edilmesi gereken bir çok unsur mevcut
İşlem hakkında dikket edilmesi gerekilen bir çok unsur olduğunu belirten Bozkurt “Kullanılan boyaların dermatolojik ve ağır metal testleri ile Sağlık Bakanlığı bildirimlerine muhakkak bakın;çünkü işlem sonrasındaki o boya kafanızda kalıyor. Yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için başta işlemi uygulayacak uzmanın ve ürünlerin çok iyi araştırılması gerekiyor” dedi. Kullanılan metaryellerin tek kullanımlık olması gerektiğini vurgulayan Bozkurt, “İşlem sırasında kullanılan ürünlerin tek kullanımlık olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. İşlemde uzmanın kullandığı iğneyi size özel açtığını ve işlemden sonra attığını görün" diye konuşarak, her saç rengine uygun saç simülasyonunun yapılabilineceğinin de bilgisini verdi.
Kalıcılık oranı kişiden cildine değişiyor
Saç simülasyonunun kalıcılığı hakkında da bilgi veren Bozkurt, kişinin cilt yapısının önemli bir faktör olduğunu söyledi ve ekledi “Uygulamanın kalıcılığı için 3- 5 yıl arası gibi aralık veriyoruz ama bu süre daha da uzun olabilir daha da kısa olabilir. Burada şu çok önemli, kişinin saç simülasyonunda renk açılması gibi bir döneme girdiği an gelip rötuşlarla süreyi uzatma gibi bir imkanı var. Bunun da herhangi bir sıklığı ve süresi yok. İster 6 ay sonra isterse 2 yıl sonra gelebilir. Bu süreler zarfında eğer rötuş işlemlerini yaptırırsa yıllarca çok keyifli bir şekilde saç simülasyonunu kullanabiliyor."
Bozkurt : ilk 1 hafta sudan uzak durulmalı
Uygulama süreci ve sonrası hakkında da bilgi veren Bozkurt ilk işlemden 10-15 gün sonra ikinci işlemin yapıldığını belirterek, "Yaklaşık yılda bir kez rutin rötuş dediğimiz işlemler de var. Bunun dışında kişilerin herhangi bir işlem yaptırmasına gerek yok. Saç simülasyonu cerrahi bir işlem olmadığından dolayı uygulama sonrası oldukça keyifli bir süreç var; fakat sadece işlem uygulandıktan sonra 1 hafta dikkat edilerek mümkün olduğunca sudan uzak tutulması gerekiyor. Sonuçta o bölgede bir işlem yapılıyor ama işlem sonrası kafada herhangi bir yara bere ya da çok ciddi iyileşmesini gerektirecek bir durum olmuyor; ama ‘ben saç simülasyonunu yaptırdım işlemden sonra günlük hayatıma devam edebilir miyim?’ sorusunun aslında en güzel cevabı şu: Saç simülasyonu işlemi sonrasında düğününüze bile gidebilirsiniz” diye konuştu.
Haber: Zeliha Ayşe Kara

YORUMLAR

  • 0 Yorum