DEÜ, akademik açılışını yaptı

Türkiye’nin saygın yükseköğretim markalarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2019-2020 Akademik Açılış Töreni’ni, Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirdi. Törenin Onur Konuğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım idi.

DEÜ, akademik açılışını yaptı

Türkiye’nin saygın yükseköğretim markalarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2019-2020 Akademik Açılış Töreni’ni, Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirdi. Törenin Onur Konuğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım idi.

DEÜ, akademik açılışını yaptı
05 Ekim 2019 - 19:20

Gerçekleşen açılış töreninde DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, göreve geldikleri günden bu yana açık, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı sergilediklerine dikkat çekti.
Toplantı’da Yıldırım ise, DEÜ tarafından Kiraz’da bu yıl açılan İzmir’in ilk Veteriner Fakültesi’nin ardından, Diş Hekimliği Fakültesi’nin de kurulduğunun ve Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile fakültenin resmiyet kazandığının müjdesini verdi.
SADECE DEÜ İÇİN DEĞİL, TÜRKİYE İÇİN
Açılış töreninde konuşma yapmak için sahneyi alan Rektör Hotar, göreve geldikleri günden bu yana şeffaf ve katılımcı bir politika izlediklerine vurgu yaparak, bu süreçte bütün çalışmalarını sadece üniversitelerini düşünerek değil, aynı zamanda ülkenin ihtiyaçlarını da gözeterek ortaya koyduklarını belirtti. Gelişen dünyanın değişkenlerini ve Türkiye’nin kalkınma hedeflerini göz önüne aldıklarında, bu durumun kendileri için bir tercih değil mutlak zorunluluk olduğunu düşündüklerini ifade eden Rektör Hotar, buna bağlı olarak dolayısıyla projelerini bu gerçekler ışığında şekillendirdiklerini bildirdi. Son yıllarda ciddi bir dönüşüm sürecinden geçen Türkiye’de, bilimin yüceltildiği ve yükseköğretim kurumlarına yeni misyonların yüklendiği bir dönemin yaşandığına dikkat çeken Rektör Hotar,  “Vatandaşlarımızla bilim dünyası arasında daha güçlü bağlar kurmayı da hedefleyen bu yeni perspektifte, akademiden daha etkin rol almasının beklendiğini görüyoruz” dedi.  
“DEÜ EN VERİMLİ YILLARINDA”
DEÜ’nün köklü ve markalaşmış bir üniversite olarak 37 yaşında olduğunu hatırlatan Yıldırım ise konuşmasında, insan ömrüyle kıyaslandığında DEÜ’nün en verimli, en dinamik yıllarında olduğunu söyleyebileceklerine değindi. Gençlere bir anlamda şanslı olduklarını ifade eden Yıldırım, DEÜ’de okumuş, akademisyenlik yapmış, doktor, doçent ve profesör olmuş bir rektörlerinin olduğunu belirtti. Yıldırım, Rektör Hotar’a yönelik cümlelerini sürdürürken şunları söyledi:
“Başından sonuna kadar; öğrencilik ve öğretim üyeliği hayatını bilen, bugün de üniversitenin yönetim sorumluluğunu üstlenmiş bir Rektörünüz var. O yüzden şanslısınız. Sizin halinizi en iyi anlayan rektörlerden birisi. Prof. Dr. Nükhet Hotar hocanız, hem Dokuz Eylül’ün hem de İzmir’in geçmişini çok iyi bilir”
Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım’ın Onur Konuğu olarak katılım gösterdiği DEÜ 2019-2020 Akademik Açılış Töreni, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Törenin devamında, Sabancı Kültür Sarayı’nda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene, üniversitenin akademik ve idari personelleri, öğrenciler, milletvekilleri, devlet erkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Yoğun ilginin olduğu açılış töreninde,  DEÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrasının 'Çökertme' dinletisi ve Hemşirelik Fakültesi Müzik ve Ritim Grubunun 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsü katılımcılardan tam not aldı.
 

 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum