165 At Birincilik için rahvan koştu

İzmir’in Ödemiş ilçesinde düzenlenen rahvan at yarışlarında 165 at birincilik için mücadele etti.

165 At Birincilik için rahvan koştu

İzmir’in Ödemiş ilçesinde düzenlenen rahvan at yarışlarında 165 at birincilik için mücadele etti.

165 At Birincilik için rahvan koştu
07 Ekim 2019 - 15:04

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 34.sü düzenlenen rahvan at yarışları Ödemiş’in Çaylı mahallesinde gerçekleştirildi.
Çaylı Dutdibi Yarış Alanı’nda yapılan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen 165 yarış atının mücadelesi büyük ilgi gördü.
Baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste, dört yaşlı tay, üç yaşlı tay, ithal A grubu ve ithal B gruplarında düzenlenen yarışlara 165 at ve tanınmış biniciler katıldı. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu hakem heyetinin gözleminde gerçekleşen yarışlar oldukça çekişmeli geçti.
Yarışları, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İncirliova Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükmeral, Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclisi üyeleri, oda başkanları takip etti. Vatandaşlar Dutdibi Mevkii’ndeki yarış alanının çevresine konuşlandırdıkları kamyonetlerin kasalarından yarışları takip edip piknik yaptı.
 BAŞKAN ERİŞ
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan yarışlarda konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Eriş, yarışlara katkı koyan herkese teşekkür etti. Yarışların ilçe tanıtımı açısından da çok önemli olduğunu kaydeden Eriş, şunları söyledi:
‘Ödemiş’te geleneksel spor dallarına desteklerinin devam edecek. Ödemiş bizim evimiz, biz büyük bir aileyiz. Böyle güzel etkinlikleri kent merkezimizin yanı sıra 99 mahallemizde de yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Atlarımızın ayakları düz bassın. Bu yarışta kazanan tüm atçı arkadaşlarımızdır. Bu yarışın kazananı Çaylı mahallemizdir. Yarışın gerçekleştirilmesi anlamında emeği olan mahalle muhtarımız İsmail kardeşimize, federasyon yetkililerimize ve yarışın iyi bir şekilde geçmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizim en iyi at binicimiz, baş tacımız Mustafa Kemal olmuştur. Hepiniz o sevgiyle bu yarışlarda başımızın tacısınız.’’
Gün boyunca büyük heyecana sahne olan yarışların sonunda birinci olan atların sahiplerine Türk Bayrağı, kupa ve para ödülü verildi. Yarışlarda dereceye girenler sevinçlerini davul-zurna eşliğinde yaşadı.
Yarışlar öncesi Cumartesi akşamı Çaylı Mahallesi Ulus Meydanı’nda konser düzenlendi. Dilara, Ankaralı Serpil ve Ahmet Durmuş’un sahne aldığı konserde Çaylı sakinleri müzik dolu bir akşam yaşadı. Çaylı Mahalle Muhtarı İsmail Güçlü, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e yarışlara sunduğu katkılardan dolayı plaket ve isminin yer aldığı poşu hediye etti. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum