Dağ: Boyundan büyük laflar etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan sert açıklamalar geldi. Dağ, açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel’i eleştirdi.

Dağ: Boyundan büyük laflar etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan sert açıklamalar geldi. Dağ, açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel’i eleştirdi.

Dağ: Boyundan büyük laflar etti
19 Eylül 2019 - 17:47

Özel, Manisa’nın Salihli ilçesinde üzüm üreticileriyle birlikte TARİŞ ve Toprak Mahsulleri Ofisi’ni ziyaret etti. Arından bir açıklama yaparak, yaptığı açıklamada Tarım ve Orman Bakanı’nın 1 ay önce 10 TL’nin altında üzüm alımı olmayacağını söylediğini belirti. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 8 TL’den üzüm alımı gerçekleştirdiğini iddia eden Özel, “Tarım Bakanı gereğini yapmazsa kendisine Manisa’yı da, Meclis’i de, katıldığı toplantıları da dar ederiz, bir daha Manisa’ya gelemez” demişti.  
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Sana Manisa’yı dar ederiz” şeklinde ithamlarda bulunmuştu. Bunun üzerine Dağ, “Boyundan büyük, çapından geniş sözler etmiştir. Kendisini edepli olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
AK Partili Dağ ise Özgür Özel’in ithamlarını değerlendirdi. Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanı’na yönelik sözlerine cevap veren Dağ, Özgür Özel’in konuşma tarzına siteme etti. Pakdemirli’nin mağduriyetleri en aza indirdiğinin altını çizen Dağ “Özgür Özel, ortada bir mağduriyet olmamasına rağmen ısrarla üzüm üreticisinin mağdur edildiği algısı oluşturup, bu algı üzerinden siyasi rant devşirme gayesi taşımaktadır. Tarım ve Orman Bakanımız, 1 ay önce yaptığı açıklama ile üreticilerimizin arz fazlalığından kaynaklı fiyat düşmesi durumuyla karşı karşıya kalmasının önüne set çekmiştir. Çiftçilerimiz de üreticilerimiz de bilirler ki; ürün arzı yeni başladığında az miktardaki ürün yüksek fiyattan alıcı bulur. Bakan Bey, ilerleyen süreçte arz fazlalığı oluşacağını ve bu nedenle fiyatların düşeceğini bildiği için, 10 lira gibi bir fiyat belirleyerek oluşabilecek mağduriyetleri engellemiştir” dedi.
 
CHP Milletvekili’nin iddia ettiği gibi üreticilerimizin mağdur edilmesi söz konusu olmadığını söyleyen Dağ, “Süreç olağan akışında ilerlemektedir ve arz fazlalığı oluştukça da Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sunduğu fiyatlandırmanın faydası anlaşılacaktır” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum