Alzheimer için mücadele edecekler

İzmir Alzheimer Derneği Başkanı Belgin Karavaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’i ziyaret etti. Kavaş, görüşme esnasında Alzheimer hastalığı konusunda yapılan farkındalıkları anlattı.

Alzheimer için mücadele edecekler

İzmir Alzheimer Derneği Başkanı Belgin Karavaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’i ziyaret etti. Kavaş, görüşme esnasında Alzheimer hastalığı konusunda yapılan farkındalıkları anlattı.

Alzheimer için mücadele edecekler
20 Eylül 2019 - 11:30

Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi “Unutanları unutmuyoruz” sloganıyla, 17-26 Eylül 2019 tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Alzheimer hastalığı dünya çapında yaklaşık 50 milyon kişiyi etkiliyor. Bu bağlamda Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Belgin Karavaş,  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’i ziyaret ederek yapılan çalışmaları aktardı.
FARKINDALIK YARATACAKLAR 
Bu yıl Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi’nin 20. Yılı olduğunu söyleyen Karavaş, “İleri yaşla birlikte Alzheimer’ın görülme sıklığı artıyor. Hastada oluşan engellilik durumu, ölüm oranları, bakıcı yükü ve bakım maliyeti ile toplumu etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Toplumda bilincin ve dayanışmanın geliştirilmesi amacıyla tüm dünyada Eylül ayı “Alzheimer Farkındalık Ayı”, 21 Eylül’ün ise “Dünya Alzheimer Günü” olarak kabul ediliyor. İzmir’de de bu amaçla etkinlikler düzenleniyor.   Alzheimer Haftası’nda bu yıl geçmiş yıllara oranla yerel yönetimlerden daha fazla işbirliği önerisi gelmesinden büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.
Yerel yönetimlerin de desteğinin önemine değinen Karavaş, hastaları derneğe getirecek bir servise ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Dernekte hem hastaları rahatlatacak eğitimler verdiklerini hem de hasta yakınları için bir rehabilitasyon ortamı oluşturduklarının da altını çizen Karavaş,  “Bu hastalıkta hasta kadar hasta yakınlarının tükenmişlik sendromunu karşı mücadelesi de büyük önem taşıyor. Servis olmayınca hastaların derneğe gelmesi çok zor. Belediye şoförlerine hastalığa ilişkin bilgi vermek istiyoruz. Toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin farkındalığı bizim için çok önemli” dedi.
“ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUM”
Alzheimer’ın hepimizi ürküten bir hastalık olduğunu söyleyen Dikmen, “ Sivil toplum kuruluşlarının halk sağlığı sorunlarında farkındalık oluşturmak için yaptıkları çalışmaların, bilgilendirmeleri çok önemli. Hepimizin ailesinde, çevresinde yaşlı bireyler var. Toplum hızla yaşlanıyor. Bizler de yaş alıyoruz. Bu konuda yaptığınız bilgilendirmeler, bu bilgiler doğrultusunda toplumun alacağı önlemler çok önemli.  Derneğin “Unutanları Unutmuyoruz” sloganıyla yaptığı çalışmaları yürekten destekliyorum” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum