Çeşme’de Volkan Konak çıkarması

Çeşmeliler, Volkan Konak konseriyle unutulmaz anlar yaşadı.

Çeşme’de Volkan Konak çıkarması

Çeşmeliler, Volkan Konak konseriyle unutulmaz anlar yaşadı.

Çeşme’de Volkan Konak çıkarması
17 Eylül 2019 - 16:57

Bu yıl kurtuluşu 97’nci yıl dönümü olan Çeşme, etkinlik programıyla yine Çeşmelilere zaferi, ağız tadıyla yaşattı. Amfi Tiyatro’da sahne alan Kuzey’in Oğlu Volkan Konak, binlerce Çeşmeli ile buluştu.
 
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bu yıl havai fişek gösterilerini yapmayıp, havai fişek bütçesi ile fidan dikeceklerinin haberini verdi. Ayrıca Oran, “Bu gök kubbenin altında Çeşme var olduğu sürece, aşk kazanacak, sevda kazanacak, Cumhuriyet’in aydınlık insanları kazanacak, biz kazanacağız!” diye seslendi.
 
16 Eylül Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünde etkinlikler, Çeşme Yağhaneler Mevki’nden, Kortej Yürüyüşü ile başladı. Devamında, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çok sayıda Çeşmelinin yoğun ilgi gösterdiği törene, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Ozan Aziz Dilber, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Semra Dinçer, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Ak Parti İlçe Başkanı İlter Etike, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, MHP İlçe Başkanı Gazi Fildir katıldı. Ayrıca programda, sivil toplum örgütleri de yer aldı.
 
Programda konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, günün anlam ve önemini belirterek, “Bilmediğimiz binlerce kahramanlar ile yazılmış kurtuluş destanımızın son adımlarından biri olan Çeşme’mizin kurtuluşunun 97. yılı kutlu olsun” diye konuştu.
 
“YAŞASIN ÇEŞME”
Başkan Oran, sahip oldukları tarihi, kültürel, gastronomik mirası canlandırarak, düzenleyecekleri festival, etkinlik ve kongrelerle, dünyanın dört bir köşesine barış ve dostluk köprüleri kuracaklarını belirterek, etnik, siyasi, kültürel ya da cinsel, her türlü ayrımcılığa karşı dimdik durarak, kadınlarla, gençlerle omuz omuza çalışacaklarını önemle belirtti. Ayrıca, Başkan Oran, Çeşme’yi sıkıştığı Haziran-Eylül arası kısa sezon durumundan da kurtaracaklarının haberini verdi. Başkan Oran, “Sen, ben yok, biz varız, Çeşme var. Çeşme hepimizin” diyerek, hep birlikte çalışarak, güzel yarınları hep birlikte inşa edeceklerini söyledi ve “Yaşasın Çeşme!” dedi.
 
KONAK RÜZGARI
Kutlamalar kapsamında Çeşme Amfi Tiyatro’da sahne alan Volkan Konak, mükemmel parçalarıyla Çeşme’de kuzey rüzgarları estirdi. “Ankara’nın taşına bak”, “Yiğidim, aslanım”, “Mağusa Limanı” gibi unutulmaz eserlerini seslendiren Konak, Çeşmelilerden büyük alkış aldı. Ayrıca Konak, sahne performansında Nazım Hikmet ve Ahmed Arif’in şiirlerinden oluşan bir kolajı da seslendirdi. Çeşmeliler coşkuyla parçalara eşlik ettiler.
Konser sonrası, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, mükemmel sahne şovundan ötürü Volkan Konak’a çiçek vermek için sahneye çıktı. Başkan Oran, sahnede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na selam gönderdi. Çeşme’nin kalbinin onunla attığını belirten Başkan Oran, “Benim büyük Çeşme ailem, doğum günün kutlu olsun” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum