Urla’da çifte coşku birden

Urla’ya iki ödül birden 2. Uluslararası Tiyatro Festivali’nden geldi. Ödülün ardından, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını vurguladı.

Urla’da çifte coşku birden

Urla’ya iki ödül birden 2. Uluslararası Tiyatro Festivali’nden geldi. Ödülün ardından, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını vurguladı.

Urla’da çifte coşku birden
17 Eylül 2019 - 16:54

Maltepe Belediyesi tarafından 11-15 Eylül 2019 tarihleri arasında ‘Hayat Sahnede’ sloganıyla 2. Uluslararası Tiyatro Festivali düzenlendi. Festival halk tarafından yoğun ilgi gördü. Beş gün boyunca devam eden etkinlikte toplam 10 farklı dalda Jüri Özel Ödülü sahiplerine verildi. Festivalin son gününde gerçekleşen ödül töreninde aynı zamanda duayen tiyatroculara Emek Ödülü taktim edildi. Sanatı her zaman ayrı bir kefeye koyan Urla Belediyesi ve çalışanları, aldıkları ödüller karşısında çok mutlu olduklarını belirtti.
 
Baştürk, emek ödülünün sahibi oldu
"Çocukların Tiyatrosu" topluluğunun yönetmeni İlknur Bayzit Çatal ile yarışmaya katılan Urla Belediyesi, Maltepe 2. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde 2 ödülün birden sahibi oldu.
Yarışmaya 8 ülkeden ve Türkiye’nin 7 bölgesinden 28 tiyatro ekibi katılmıştı. Jüri Başkanlığını Ukrayna Herson Devlet Tiyatrosu Müdürü Aleksandr Kniga üstlendi. En İyi Sahne Tasarımı Ödülü ise Urla Toprak Sahne Tiyatrosu'nun "Bugün Ne Yazsam" adlı oyununa verildi. Festival Komitesi tarafından Emek Ödülü, Serkan Baştürk’e verildi.
 
Jüride oldukça saygın ve kıymetli isimler yer aldı. Jüri Başkanlığını Ukrayna Herson Devlet Tiyatrosu Müdürü Aleksandr Kniga yaptı. Aynı zamanda Yönetmen ve Aktör Adnan Biricik, Aktör Erkan Bektaş, Ukraynalı Eleştirmen Elvira Zagurska, Azerbaycanlı Yönetmen Elşad Ahmetli, Akademisyen Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler, Türkiye Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Başkanı Nazif Uslu ile Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler de jüride görev aldı.
 
Sanatın gelişmesi için her zaman aynı desteği vereceğini bildiren Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Sanata ve sanatçıya her zaman destek olduk. Urla ekibinin uluslararası bir festivalde 2 ödül birden alması beni son derece mutlu etti. Gerek bizlerin gerekse oyuncularımızın özverisi ile önümüzdeki günlerde de yine aynı başarıyı arttırarak devam ettireceğiz. Urlamızı temsil eden oyuncularımızı ve belediyemizin tiyatro yönetmeni İlknur Bayzit Çatal'ı da tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum