Buca'da kırmızı alarm verildi

İzmir’deki şiddetli yağışlardan en çok hasar gören ilçe Buca oldu. Gece saatlerinde başlayan ve yoğun bir şekilde artan yağış, Buca bölgesinde çeşitli hasarlara yol açtı.

Buca'da kırmızı alarm verildi

İzmir’deki şiddetli yağışlardan en çok hasar gören ilçe Buca oldu. Gece saatlerinde başlayan ve yoğun bir şekilde artan yağış, Buca bölgesinde çeşitli hasarlara yol açtı.

Buca'da kırmızı alarm verildi
26 Eylül 2019 - 10:56

Sağanak yağış sel felaketine sebep oldu ve en çok etkilenen yerlerden biri Buca ilçesiydi. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, başkan yardımcıları ve belediye ekipleri sorunları yerinde inceleyerek bir seferberlik başlattı. Su baskınlarına karşı kalıcı çözüm için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kılıç, “İzmir bölgesinde önceki gün etkisini gösteren sağanak yağışın açtığı yaraları saracağız” dedi.
Yağış birçok mahallede şiddetli bir şekilde etkisini gösterdi. Yağış kısa sürse de ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. Ev duvarlarında ve kaldırımlarda yaşanan çökmeler Buca sokaklarını derinden etkiledi.
“TÜM HALKIMIZA GEÇMİŞ OLSUN”
Hasar giderilmeye devam ederken, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve başkan yardımcıları ev ve iş yerlerinde yaşanan sorunları yerinde tespit etti.
Tüm ekip ile ilçede yaşanan hasarları onarmak için çalışmaları son hızıyla sürdürdüklerini belirten Başkan Kılıç, yaşanan olumsuz durumlar için Buca halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. İzmir’in en fazla betonlaşma ve çarpık kentleşmesine sahip ilçelerinden birisi olarak yine en fazla hasarı yaşayan yerlerden birisinin Buca olduğunu söyleyen Başkan Kılıç, “Buca’nın altyapı sorununu çözmek için çalışmalarımıza başladık. Artık Buca sokaklarının göl olmaması için, böyle felaketler yaşanmaması için kalıcı çözümü gerçekleştirmek istiyoruz.   İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Yağmur Suyu Atık Projesi’nin Buca’dan başlatılması için görüşmelerimizi gerçekleştirdik.  Çalışmaların başlamasının ardından en geç iki yıl sonra Buca’nın caddelerindeki su baskınlarını önleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.  
Buca Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile koordineli çalışarak kırmızı alarm uyarısı verdi. İlçe genelinde incelemeler yapan belediye yetkilileri önem sırasına göre çalışmaları tamamladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çökme yaşanan yerlerde onarma işlemleri gün boyunca devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum