“Müziğin Umuda Dokunuşu”

Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan 1. Uluslararası İzmir Piyano Festivali için geri sayım başladı. Öncülüğünü Ege Kültür Platformu Derneği’nin üstlendiği bu çok anlamlı organizasyon, Piyano öğretmeni Nilüfer Güzel’in koordinatörlüğünde gerçekleşecek.

“Müziğin Umuda Dokunuşu”

Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan 1. Uluslararası İzmir Piyano Festivali için geri sayım başladı. Öncülüğünü Ege Kültür Platformu Derneği’nin üstlendiği bu çok anlamlı organizasyon, Piyano öğretmeni Nilüfer Güzel’in koordinatörlüğünde gerçekleşecek.

“Müziğin Umuda Dokunuşu”
26 Eylül 2019 - 15:58

Türkiye’den ve dünyadan 17 başarılı piyano öğrencisinin davet edildiği Festival, 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival’in geliri, Ağustos ayında gerçekleşen İzmir Orman yangınlarına, fidan olmak için bağışlanacak. Ormanlara karşı duyarlılık amacıyla düzenlenen festivalde, müzik ile piyano ile yaralar sarılacak. 03 Ekim Perşembe Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde, 04 Ekim Cuma İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde kapılarını açacak olan Festival’e konuk piyanist olarak Rüya Taner ve Iraz Yıldız katılacak. Festivalde daha birçok değerli isim de yer alacak ve sürprizler ile konuklar unutamayacakları bir Piyano Festival’i yaşayacaklar. “Müziğin Umuda Dokunuşu” sloganıyla başladıkları serüvenin, bu yıl 3’üncü kez diğerlerinden farklı olarak, bir festival biçiminde gerçekleşeceğini ifade eden koordinatör Güzel, dünyanın farklı ülkelerinden gelen piyanistlerle tanışmanın, farklı kültürleri öğrenmenin ve hepsinden önemlisi müziğin en güzel halini herkesle aynı duygularla hissetmenin kendisi için harika bir deneyim olacağını ve herkesin de keyif alacağına inandığını belirtti. Güzel, “Müzik iyi ki varsın” diyerek, tüm müzikseverleri festivale beklediğini vurguladı. Festivali takip etmek isteyenlerin iki fidan karşılığı davetiyelerini Pan Kitabevi ve Yakın Kitabevi’nden alabileceğinin bilgisini veren Güzel, “Müzik bir kez daha umuda dokunacak… Festival ile ilgili tüm bilgileri pfestivali başlığıyla Instagram sayfamızdan bulabilirler” şeklinde açıklamada bulundu.  
 DÜNYADAN İSİMLER FESTİVAL’DE OLACAK
Tekerlekli sandalye dans gösterisi, trio orkestrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu’nun neşelendireceği Festival’e dünyadan birçok değerli isim katılım gösterecek. Almanya’dan Levonie Wiegel, Drİnna Mints, İtalya’dan Davide Ranaldi, Norveç’ten Samuel Sabbah, Azerbaycan’dan Shirin Amiraslanova, Nariman Amiraslanova, Türkiye’den ise Çınar Manaflı, Fikret Uçar, Mert Hakan Şeker, Nil Gökseli Elif Naz Karabulut, Batu Yıldırım, Arya Su Gülenç, Bilge Gürer, Ateş Güldoğan’ın katılacağı festivale, ayrıca İzmir Devlet Opera ve Balesi Baş Dansçı Aslı Çilek, piyanonun sihirli dokunuşlarına dansıyla eşlik edecek. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediyesi  Başkanı Cemil Tugay, Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan, Ege Kültür Platformu Dernek Başkanı Okan Yüksel tarafından desteklenecek olan 1. Uluslararası İzmir Piyano Festivali’ni ayrıca ilçe belediyelikleri ve birçok kuruluş destek olacak.  
 

 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum