Buca, Balkan Festivali’ne hazır

Buca Belediyesi, Uluslararası Balkan Festivali hazırlıklarını tüm hızıyla tamamladı. Bu yıl 8’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Balkan Festivali çok özel programıyla katılımcılarına eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşatacak.

Buca, Balkan Festivali’ne hazır

Buca Belediyesi, Uluslararası Balkan Festivali hazırlıklarını tüm hızıyla tamamladı. Bu yıl 8’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Balkan Festivali çok özel programıyla katılımcılarına eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşatacak.

Buca, Balkan Festivali’ne hazır
18 Eylül 2019 - 17:22

Buca Belediyesi 21-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği 8’inci Uluslararası Balkan Festivali’ni, Buca’nın ablası, mimar ve Türk siyasetçi Işılay Saygın adına düzenleyecek.  
Hasanağa Bahçesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte, Cenk Bostanlı ve Suzana Gavazova sahne alacak. Ziyaretçilerine dolu ve eğlenceli bir program sunacak olan Uluslararası Balkan Festivali’nin kapıları yalnızca Bucalılara değil tüm İzmirlilere açık olacak. Sekiz senedir düzenli olarak Buca Belediyesi tarafından düzenlenen ve gerçekleştirilen Uluslararası Balkan Festivali, İzmir’de yaşayan Balkan göçmenlerini bir araya getirmeye devam ediyor. 
Buca’nın sembollerinden biri haline gelen Hasanağa Bahçesi’nde 21-22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 8’inci Uluslararası Balkan Festivali, bu yıl iki gün boyunca ziyaretçilerine harika anlar yaşatacak. Hazırlıkları tamamlanan Uluslar arası Balkan Festivali 21 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşün başlangıç noktası ise Çevik Bir Meydanı olacak. Kortejden sonra ise program, Hasanağa Bahçesi’ndeki birbirinden değerli sanatçıların sahne performanlarıyla devam edecek.
CENK BOSTANLI VE SUZANA GAVAZOVA KONSERİ
21 Eylül Cumartesi günü başlayacak olan festival öncelikle, Buca’nın Çevik Bir Meydanı’ndan kortej yürüyüşüyle gerçekleşecek. Ardından Bucalılar ve İzmirliler, saat 18.00’de OrkestarSerkan ile harika bir müzik şöleni yaşayacak. 19.30’da ise Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Çalgı Topluluğu ziyaretçilerle bir araya gelecek. Bu yıl Buca’nın ablası Işılay Saygı adına düzenlenen Uluslararası Balkan Festivali kapanışı ise saat 21.00’de Cenk Bostanlı konseri ile yapacak.
Mükemmel festivalin ikinci gününde ise Balkan yemekleri yarışması, yöresel halk oyunları gösterileri ve defileler yer alacak. Çeşitli aktivitelerin olacağı programda ziyaretçiler harika zaman geçirecekler. Etkinlikler 21 Eylül Pazar günü saat 17.00’de başlayacak. Kapanışın Balkanların güzel sanatçısı Suzana Gavazova’nın harika sahne performansıyla gerçekleşecek olan festivalin konser öncesinde ise Sakoband performansı ve halk oyunları gösterileri yer alacak.
Bu yıl Uluslararası Balkan Festivali’nin özel bir anlamı olacak. Her sene katılımın giderek yoğunlaştığı festivalin bu seneki önemi ise Işılay Saygın’ın anısının yaşatılacak olması. 27 Temmuz 2019 tarihinde yaşamını yitiren Işılay Saygın, Türkiye’nin ilk kadın bakanlarındandı ve Buca Belediyesi eski başkanıydı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum