Bakan’dan, Selçuk’a soru önergesi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Buca’da okulsuz kalan 60 öğrencinin durumunu TBMM gündemine taşıdı.

Bakan’dan, Selçuk’a soru önergesi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Buca’da okulsuz kalan 60 öğrencinin durumunu TBMM gündemine taşıdı.

Bakan’dan, Selçuk’a soru önergesi
18 Eylül 2019 - 16:08

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Belenbaşı mahallesinde, yenilenmek üzere geçtiğimiz yıl yıkımı gerçekleştirilen okulların, ihaleyi alan şirketin iflas ettiğini açıklaması sonrası, inşaat çalışmaları yarım kalmıştı. Öğrenciler için camii avlusuna konteyner konularak eğitimi devam ettirilmeye çalışıldı. Öğrencilerin bir kısmı konulan konteynerda ders başı yaparken bir kısmı ise caminin müştemilatında eğitime başladı. Okul müdürü ve öğretmenler için idari bina ise camide oluşturuldu.
Sunduğu soru önergesinde, İzmir’in Buca ilçesine bağlı Belenbaşı mahallesindeki ilk ve ortaokul binaları yenilenmek üzere geçtiğimiz yıl yıkıldığını belirten CHP’li Bakan, biri ilkokul diğeri ortaokul olmak üzere iki ayrı bina için yapılan ihaleyi alan şirketin, kaba inşaatı bittikten sonra iflas ettiğini açıkladığını hatırlattı. Geçen Aralık ayından beri okulsuz kalan yaklaşık 60 öğrenci için, mahallenin cami avlusuna bir konteyner konulduğuna, öğrencilerin bir kısmı burada eğitim almaya başladığına dikkat çeken Bakan, “Bazı öğrenciler ise caminin müştemilatında ders başı yapmıştır. Okul müdürü ve öğretmenler için ise camide idari bina oluşturulmuştur” diye konuştu.
Bu bağlamda; mevsim şartlarının giderek zorlaşacağı gerçeğinden hareketle; çocukların ve öğretmenlerin eğitim öğretim verimliliğinin tam olarak sağlandığı bir ortamda okula devam etmek zorunda olduğunun önemle altını çizen CHP’li Bakan,  “Bakanlığınız, yarım kalan inşaat tamamlanana kadar Belenbaşı mahallesindeki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için ivedi olarak hangi adımları atacaktır?” şeklindeki sorusunu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yöneltti.
Murat Bakan, “Okulları yenileyeceğiz diye yola çıkıp öğrencileri okulsuz bırakmışlar. Nasıl oluyor da Aralık ayında yarım kalan inşaat aylardır tamamlanamıyor? Nasıl oluyor da2019 Türkiye’sinde İzmir’in göbeğinde öğrenciler okulsuz bırakılıyor?” diyerek, cami avlusuna koyulan konteynerde eğitim öğretimin sürmesi mümkün olmadığının önemle altını çizdi. Bakan,  öğrencilerin ve öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi, eğitim öğretime uygun koşulların sağlanması için Ziya Selçuk’u göreve davet etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum