Ayyıldız: Çocuklarınıza güven verin

Bayraklı Belediyesi, Havuz Düğün Salonu’nda bir etkinlik düzenledi. Gerçekleşen etkinlikte, Uzman Psikolojik Danışman Begüm Ayyıldız, aile bireylerine daha mutlu bir yaşam için tavsiyelerde bulundu.

Ayyıldız: Çocuklarınıza güven verin

Bayraklı Belediyesi, Havuz Düğün Salonu’nda bir etkinlik düzenledi. Gerçekleşen etkinlikte, Uzman Psikolojik Danışman Begüm Ayyıldız, aile bireylerine daha mutlu bir yaşam için tavsiyelerde bulundu.

Ayyıldız: Çocuklarınıza güven verin
19 Eylül 2019 - 12:53

Çocuklar ile iletişim sorunlarına değinen Ayyıldız, annelere sosyal medya kullanımı konusunda önerilerde bulundu. Bütün çocukların dünyaya muhtaç ve korunmasız geldiğinin altını çizen Ayyıldız, “Doğduğumuz andan itibaren ağlarız. Çünkü kendimizi ifade etmenin tek yolu budur. Korku insanın hayatına kolay girer ama güven duygusunun kazanılması zaman alır. Hayatımıza güven duygusunu katmak yetişkinlerin görevidir. Kendimizi güvende hissettiğimizde mutlu olabiliriz” ifadelerini kullandı.
Etkinliği Bayraklı Belediyesi ve ilçedeki okul aile birlikleri ortaklaşa düzenledi. Bu vesileyle anneler iletişim konusunda faydalı bilgiler kazanmış oldu. Çocuklarınızla takım olun ve her şeyi birlikte yapın diyen Ayyıldız, çocuklarınızdan yardım istemeniz ve onlara güven vermeniz gerektiğini söyledi.
Etkinliğin sonlarına doğru Bayraklı Belediyesi müzik grubu çeşitli şarkılar seslendirerek annelere motivasyon kaynağı oldu. Ardından Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selda Arslan, Begüm Ayyıldız'a teşekkürlerini sunarak çiçek taktim etti.
Çocuklarınızı her zaman coşku ve sevinçle karşılamanızın önemine değinen Ayyıldız, “Böylelikle çocuklarınız onlara değer verdiğinizi hissederler. Çocuklarınızı başkalarının yanında eleştirmeyin. Bu, onlara güvenmediğinizi düşündürtüyor ve çocuklarda yetersizlik duygusuna yol açıyor” dedi.
Evde mutlaka sosyal medya kullanım zamanı belirlemeniz gerektiğini kaydeden Yıldız, “Ebeveynlerin, yaşları kaç olursa olsun çocuklarınızla mutlaka sohbet edin. Çocuklarımızı uyarıp, bizler ondan daha fazla bilgisayar veya telefon başında vakit geçiriyorsak, söylediklerimizin hiçbir etkisi olmayacaktır. Çocuklarınıza hobi edindirin; resim yapın, oyun oynayın, birlikte doğa yürüyüşlerin katılın, bir enstrümanla ilgilenmesini sağlayın. Bu şekilde mutlu olabilecekleri farklı alanlar oluşturun ki hayatlarını sosyal medya ile doldurmasınlar” diye konuştu.
Sosyal medya sorunlarını sıralayan Ayyıldız sözlerine şöyle devam etti:
“Sosyal medya kullanımı, arkadaş ve aile ilişkilerinde iletişim bozuklukları, psikolojik sorunlar gibi birçok olumsuz sonuçlara yol açmaktadır. Sosyal medyanın yararlı kullanımı tamamen ebeveyne bağlı. Bunu tamamen yasaklayamazsınız ama belirli aralıklarla ve kontrollü bir şekilde kullanmalarına izin verebilirsiniz. Özellikle ergen yaş ve üzeri genç çocuklar sosyal medyayı çok kullanıyor. Size ve topluma göre uygun olmayan paylaşımlarda bulunabiliyorlar. Onlara öfkelenip bağırmak yerine ‘Benim de hoşuma gitti. Ama bence bu paylaşımın şu şekilde sakıncaları var’ diyerek uygun bir yaklaşım sergileyebilirsiniz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum