Urla’dan muhteşem program

9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşu ile 12 Eylül’de şanlı Türk ordusunun Urla’ya adım atması Urla’nın zaferi olarak senelerdir kutlanırken, Urla Belediyesi bu senede kutlamalar için harika bir program hazırladı.

Urla’dan muhteşem program

9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşu ile 12 Eylül’de şanlı Türk ordusunun Urla’ya adım atması Urla’nın zaferi olarak senelerdir kutlanırken, Urla Belediyesi bu senede kutlamalar için harika bir program hazırladı.

Urla’dan muhteşem program
11 Eylül 2019 - 15:34

Urla Belediyesi bu yıl Urlalılara kurtuluşu “Anadolu Ateşi”nin muhteşem sahne şovları eşliğinde kutlama yaptıracak. “Anadolu Ateşi” Urlalılara unutulmaz bir anı bırakacak.
 
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ise konuyla alakalı olarak, 12 Eylül Urla’nın kurtuluş günü kutlamalarının sabah başlayacağının ve gün boyu devam edeceğinin müjdesini vererek, tüm İzmirlileri bu sevince ortak olmaları için Urla’ya davet etti.
 
12 Eylül Perşembe sabahı saat 10.00’da İzmirliler ve Urlalıların katılımıyla gerçekleşecek olan kortej yürüyüşüyle başlaması planlanan kutlamaların devamında, etkinlikler gün boyu devam edip, kapanış “Anadolu Ateşi”nin göz dolduran sahne performansıyla yapacak.
 
12 Eylül’de Urla’nın özgürlüğüne kavuşmasıyla her sene coşkulu kutlamalar yapılan bu özel günde program,  saat 10.00’da Mermerli Çeşme’den Cumhuriyet Meydanı’na yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Kortej sonrası saat 10.15’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek ve 11.00’da Yıldıztepe Şehitliğine ziyarette bulunulacak. Ardından 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde, İlknur Güntürk Kalıpçı’nın şahane “Kahraman Türk Kadınları ve Kurtuluş” Defilesi izleyicilerle buluşacak. 12 Eylül saat 20.00’da ise Urla Cumhuriyet Meydanı’nda harika bir konserle Urlalılar kurtuluşa coşkuyla eşlik edecek. Konserde Grup Punta ve İzmir Mali Müşavirler Odası Orkestrası sahne alacak. Mükemmel konserin ardından sahneyi “Anadolu Ateşi” sahneyi devralacak. Urlalılar “Anadolu Ateşi”nin şahane sahnesiyle unutulmayacak bir coşku yaşayacaklar. Son olarak ise saat 22.30’da havai fişek gösterileri yapılarak program bitecek.
 
Bu yılki program hakkında konuşma yapan Belediye Başkanı Burak Oğuz, öncelikle "Bizlere özgürlüğümüzü geri veren, Urlamızın bir kez daha küllerinden doğmasına vesile olan şanlı Türk Ordusu başta olmak üzere Urla'ya giren birlikleri yöneten Albay Çolak İbrahim Bey ile bu şanlı kurtuluşta şehit düşen Yüzbaşı Kemal ve Onbaşı Baki'yi bir kez rahmet ve minnetle anıyoruz" diyerek, her yıl bu kutlamaların bayram havasında geçtiğini söyledi. Başkan Oğuz devamında şöyle konuştu:
 
"Etkinliklerimiz her yıl olduğu gibi yine sabah kortej yürüyüşüyle başlayacak. Yıldıztepe Şehitliği'ndeki anma töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde Kahraman Türk Kadınları ve Kurtuluş başlıklı defile düzenlenecek. Akşam Cumhuriyet Meydanı'nda Grup Punta konserinin ardından da coşkuyu zirveye taşıyacak olan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu sahne alacak. Birbirinden renkli kostümler ve kıvrak danslarıyla Urlalılara unutulmaz bir gece yaşatacaklar"
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum