"Tüm kumpaslara rağmen başkan seçildi"

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan’ın yaptığı basın açıklamalarına, Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’dan yanıt geldi. Eryılmaz, “Hizmet üretmenin belediyesi veya kurumu olmaz. Önemli olan vatandaşın sorununu çözmektir” dedi.

"Tüm kumpaslara rağmen başkan seçildi"

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan’ın yaptığı basın açıklamalarına, Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’dan yanıt geldi. Eryılmaz, “Hizmet üretmenin belediyesi veya kurumu olmaz. Önemli olan vatandaşın sorununu çözmektir” dedi.

14 Eylül 2019 - 13:34

Eryılmaz, Balçova vatandaşının, AK Parti’nin seçim sürecinde halka hiç inmediğinin farkında olduğunu belirterek, yapılan tüm kumpaslara rağmen belediye başkan adayı Fatma Çalkaya’nın seçimlerde yüzde 68 oy aldığını hatırlattı. Çalkaya’nın seçim döneminde verdiği sözleri başkanlık koltuğuna oturduktan sonra tek tek yerine getirmeye başladığını ifade eden Eryılmaz, “Balçova’da şu anda bir kreş yapılıyor, Kültür Merkezi ve Cemeviinşaatları tamamlanmak üzere, kadınlara spor merkezi yapıldı, ilçemizin alt yapı sorunları tek tek çözülüyor, Büyükşehir Belediyemiz ile asfalt çalışmaları yapılıyor” diye konuştu.
 
AKP İlçe Başkanı Yıldızhan’ın metro ve otopark konusunda büyükşehir belediyesinden medet umuluyor sözlerine karşılık bunu ancak Balçova’da yaşamayan veya 5393 sayılı belediye kanunundan haberi olmayan birisi tarafından dile getirileceğini söyleyerek, “Hizmet üretmenin belediyesi veya kurumu olmaz. Önemli olan vatandaşın sorununu çözmektir” dedi. Balçova Belediyesi’nin 15 yıldır bakanlıklara bağlı olan okulların, camilerin, emniyet müdürlüğünün sorunlarını çözmekte olduğunu ve SGK binasını bile Balçova Belediyesi’nin tahsis ettiğini hatırlatan Eryılmaz, üstelik iki sefer iki ayrı binanın tahsis edildiğini söyledi.
 
Ayrıca Eryılmaz, yaptığı açıklamada Balçova Belediyesi’ne ait borç konusuna da açıklık getirerek, belediyenin borcu olmadığına vurgu yaptı. Belediyeye ait tek bir arsa bile satılmadığı ve bankalardan kredi kullanılmadığı bilgisini veren Eryılmaz, merkezi hükümet ile karşılıklı yapılandırılmış ödemelerin var oluşundan bahsetti. Ancak bu durumun Türkiye’deki 1397 belediyenin neredeyse tamamı için geçerli olduğunu ifade eden Eryılmaz, “Ve belediyeler bu hakkı kullanmıştır hala kullanan ak partili belediyeler de mevcuttur” şeklinde açıklamada bulundu.  
 
Eryılmaz açıklamasında işsizlik ve avmler konusuna da yorum yaptı. İşsizlik veya AVM’ler konusunda belediyeleri sorumlu tutmanın oyun oynarken topunu vermemek için mızıkçılık yapmaya benzeten Eryılmaz, Türkiye’de milyonlarca işsizin olduğunu önemle vurguladı. Bunların büyük bir bölümünün ise üniversite mezunu olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, “Sadece 80 bin nüfuslu Balçova’da Belediyeye iş başvurusu yapan 5 bin vatandaşımız var” dedi. AVM’ler konusuna gelince; 30 yıl önce yapılan planlara ve şu anda bakanlığın izin verdiği AVM’lere bakmaları gerektiğini belirten Eryılmaz, “Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı bile 18 yıl içinde defalarca AVM açılışlarına katılmış ‘Bu yatırımlara karşı çıkan karşısında bizim hükümetimizi bulur’ diye açıklama yapmıştır” diye konuştu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum