Tugay ve Hotar, Karşıyaka için görüştü

Karşıyaka Çarşı’nın revizyon projesi için, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne resmi olarak müracaat etti.  

Tugay ve Hotar, Karşıyaka için görüştü

Karşıyaka Çarşı’nın revizyon projesi için, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne resmi olarak müracaat etti.  

Tugay ve Hotar, Karşıyaka için görüştü
29 Eylül 2019 - 16:23

Öncelikli olarak, Çarşı’nın revizyonu için, “Karşıyaka Çarşı Bölgesini Geliştirmeye Yönelik Çalışmalara Temel Olacak Analiz, Sentez ve Olası Mekânsal Gelişme Senaryolarının Oluşturulması” başlıklı bir çalışma hazırlanarak, Çarşı bölgesinin işlevsel ve mekânsal dinamiklerinin ortaya konulacağı, alanın gelişimine yönelik çalışmalara altlık olacak araştırma, analiz, sentez ve temel gelişme stratejilerinin oluşturulması hedefleneceği proje kapsamında esnaf, bölge halkı ve resmi kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve derneklerin katılımıyla analiz ve anketler yapılacak ve çalıştayla düzenlenecek. Yapılan anketler ve çalıştaylar sonrasında elde edilen verilerle, temel gelime stratejileri ve senaryoları oluşturulacak. Son aşamada ortaya çıkarılacak rapor, “Kentsel Tasarım Yarışması”nın şartnamesine esas olacak. Revizyon projesi hakkında görüşmeler için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ziyarette bulunan Başkan Tugay, görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Tugay, ayrıca iş birliğini en hızlı şekilde hayat geçireceklerini söyledi. Ziyarette Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım da katılım gösterdi.
ÇARŞI’YA KÖKTEN ÇÖZÜM
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay yapmış olduğu konuşmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin akademik kadrosunun Çarşı revizyonu projesine büyük katkılar sağlayacağını önemle ifade etti. Karşıyaka’nın kalbi ve vitrini konumundaki Çarşı bölgesinde yıllardır süregelen sorunlara kökten çözüm sağlayabilmek için son derece titiz bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Başkan Tugay, bu yolda kendilerine destek veren Sayın Rektör Nükhet Hotar’a ve ekibine teşekkürlerini sundu. İş birliğine hazır olduklarını ve en kısa sürede çalışmalarına başlayacaklarını beyan eden Tugay, “Belediye - Üniversite iş birliğine güzel bir örnek sergileyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
“FARKLI PROJELERDE DE İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ”
Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar ise kente katkı sağlayacak farklı projelerde de iş birliğine açık olduklarını belirtti. Ayrıca Rektör Hotar görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin desteğiyle Karşıyaka Çarşısı’nın revizyonuna ilişkin görüşmede bulunmak üzere ziyaretlerine gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ağırladıklarını söyleyen Rektör Hotar, "Sayın Tugay’a çalışmalarında başarılar diliyoruz” şeklinde cümlelerini tamamladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum