Kent, ekonomik anlamda gelişecek

İzmir Körfez Festivali birbirinden keyifli etkinliklere başladı. Üçüncü kez düzenlenen festival büyük ilgi gördü.  

Kent, ekonomik anlamda gelişecek

İzmir Körfez Festivali birbirinden keyifli etkinliklere başladı. Üçüncü kez düzenlenen festival büyük ilgi gördü.  

Kent, ekonomik anlamda gelişecek
28 Eylül 2019 - 18:06

Festivalin ev sahipliğini İzmir Arkas Körfez Yarışı ile Karşıyaka Yelken Kulübü yapıyor. Etkinlikte, kano ve kürek yarışları yapıldı. Yarışma öncesinde Bergama Vapuru’nda basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ve Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer katılım sağladı. Başkan Soyer, İzmir Arkas Körfez Yarışı'nın önümüzdeki yıl uluslar arası olacağını müjdeledi.
 
Sadece 3-4 gün değil Körfez'in her gün böyle yelkenlilerle dopdolu olmasını istediğini belirten Başkan Soyer, “Bu festivalin amacımıza büyük katkı sağlayacağına ve hedefimize birkaç yıl içinde tam anlamıyla ulaşacağımıza inanıyorum. Böyle olursa kentin ekonomik anlamda gelişeceğini de düşünüyorum. Seneye bu festivali uluslararası hale getiriyoruz. İstikrarlı ve kararlı bir şekilde bu hikayeyi büyütmeye devam edeceğiz. Arka sokaklardaki çocukların da denizle buluşmasını sağlamak zorundayız. Hepimize iş düşüyor. Biz o çocukları denizle, yelkenle ne kadar çok buluşturabilirsek kentin refahını da o kadar büyüteceğiz. Buna sadece bir festival olarak bakmıyoruz" dedi.

"SÜRPRİZLERLE KARŞINIZDA OLACAĞIZ"
Böyle uyumlu bir ekiple karşılarına çıkacak tüm engelleri aşacağına inandığını söyleyen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas "Sayın başkanımız ve Yelken Federasyonu’yla aynı hayalleri paylaşıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren sürprizlerle karşınızda olacağız” diye konuştu. Ayrıca çok heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade eden Bernard Arkas, yarışın çok önemli olduğunu vurguladı.  Gelecekte görmek istediğimiz İzmir’i birkaç günlüğüne de olsa yaşıyoruz diyen Bernard Arkas, “Yelkenleri, denizde spor yapanları, kanoları, çocukları görüyoruz. Hayalim benim çocuklarımın ve onların çocuklarının Avrupa’da olduğu gibi körfezle iç içe yaşamaları; kafalarını kaldırdıklarında yelkenlileri görmesi. Ümit ediyorum ki bu yarışlar daha sık olur, sadece yarış için değil keyif için de yelken yapan insanlarla dolar körfez. Bunun için şehir içinde yelkenliler için bağlama noktalarının artırılması gerekiyor. O zaman yabancı tekneleri de buraya davet edip, Körfez ve çevresinde yelken yapmalarını sağlarken aynı zamanda İzmir ve çevresini tanıtmak için elimize fırsat geçecektir. Bu yolda bize destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Türkiye Yelken Federasyonu’na EAYK’a ve buraya gelip körfezi renklendiren yelkencilere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum