“Orman Konseri”yle büyük gelir

İzmir’in kurtuluş gününde gerçekleştirilen “Orman Konseri”nden 477 bin TL gelir elde edildi.

“Orman Konseri”yle büyük gelir

İzmir’in kurtuluş gününde gerçekleştirilen “Orman Konseri”nden 477 bin TL gelir elde edildi.

“Orman Konseri”yle büyük gelir
12 Eylül 2019 - 13:48

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp yaklaşık beş bin hektar araziyi kül eden ve İzmirliler ile Türkiye’yi derinden üzen orman yangını için, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ormanın yaralarını sarmak ve ormanları korumak amacıyla 9 Eylül İzmir’in kurtuluş gününe büyük bir konser organizasyonu hazırlamıştı. Birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı dayanışma konserinde İzmirliler sabaha kadar eğlenceye doyarken, konser sonrası elde edilen gelir hesaplandığında neredeyse yarım milyon Türk Lirası’nın elde edildiği açıklandı.
9 Eylül akşamı İzmir Kültürpark’ta gerçekleşen “Orman Konseri”yle birçok kişi eğlenceyi sonuna kadar yaşarken, dayanışmaya da ortaklık etti. İzmir Enternasyonel Fuarı’na gelen ziyaretçilerden giriş için alınan 10 TL bedel ile toplam 477 bin TL toplandı.
“Orman Konseri” kapsamında sahne alan sanatçıların karşılık almadan destek vermesi ile orman yangınlarıyla mücadele adına önemli bir adım daha atıldı. 30 Ağustos’ta Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararların uygulanması için kullanılacak olan gelir ile, yanan arazinin ağaçlandırılması ve yangınlara daha hızlı müdahale için teçhizat temininde bulunulacak.
“İzmir Tek Yürek” sloganıyla gerçekleştirilen dayanışma konserine gösterilen ilgiden dolayı minnettar olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, yangınla mücadelenin öncelikle bir gönül işi olduğuna dikkat çekerek, “Doğa sevgisi işin başı. Ardından da elbette alınması gereken bazı tedbirler geliyor, onlar için de mali kaynak lazım” dedi. 9 Eylül akşamı binlerce insanın Kültürpark’a akın ederek hem bu işe gönüllü olduğunu gösterdiklerini hem de maddi katkıda bulunduklarını belirten Başkan Soyer, “O gece bizimle olan, sıra bekleyen, cefa çeken ama en sonunda şarkılarımıza eşlik ederek ulvi amacımıza ulaşma konusunda desteklerini esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Elde edilen verilere göre 9 Eylül akşamı gerçekleştirilen dayanışma konserine yüz binden fazla kişinin katıldığı bildirildi. “Orman Konseri”ne ilginin yoğun olması nedeniyle gecenin ilerleyen dakikalarında kapılardan herkes ücretsiz giriş sağladı. Ayrıca açıklamalara göre, açılan hesaptan yapılan tüm harcamaların meclisteki tüm partiler tarafından oluşturulan bir komisyon ile denetlenmesi sağlanarak, İzmir’de doğan her bebek için bir fidan dikimi gerçekleştirilecek.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum