Menemen’de içme suyu hattı değişiyor

Menemen’de Karayolları 2. Bölge müdürlüğü otoyol çalışmasından dolayı içme suyu hatları güzergahı değişiyor. Değişim İzmir’e su aktaran ana isale hattının iki noktasında gerçekleşiyor.

Menemen’de içme suyu hattı değişiyor

Menemen’de Karayolları 2. Bölge müdürlüğü otoyol çalışmasından dolayı içme suyu hatları güzergahı değişiyor. Değişim İzmir’e su aktaran ana isale hattının iki noktasında gerçekleşiyor.

Menemen’de içme suyu hattı değişiyor
22 Ağustos 2019 - 15:29

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün İzmir Çevre Yolu, Kuzey Dalı olan Menemen-Aliağa-Çandarlı güzergahı üzerinde gerçekleştirdiği otoyol inşaatı içme suyu hattını etkiledi. Manisa bölgesindeki kuyulardan İzmir’e su aktaran isale hattının iki noktasında başlanan yol çalışması İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri tarafında 24 saat aralıksız çalışmayla devam ediyor.
İZSU’DAN 100 KİŞİLİK EKİP
İZSU 100 kişiye yakın bir ekiple, çelik boruların ana boruya bağlantısını yapmak ve su kesintisinden etkilenen bölgelere en kısa sürede su vermek için seferber oldu. Otoyol çalışmasından kaynaklı su kesintisinin mağduriyetine acil son vermek için İZSU çalışanları görevlerini aralıksız sürdürüyor. 20 Ağustos’ta hattaki su bağlantısı kesilerek başlanan çalışmalar, Menemen Koyundere Kavşağı ile Yahşelli’de dört ayrı noktada döşenen iki metre 20 santim çapındaki yeni boruların ana isale hattı bağlantısı gerçekleştirilerek 25 Ağustos’ta son bulacak.
ÇALIŞMALARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TAMAMLANDI
İZSU, bağlantı çalışmalarının kısa sürede tamamlanabilmesi ve su kesintisinin giderilmesi için yaklaşık 100 kişilik bir ekip ile çalışıyor. 24 saat boyunca süren çalışmalarda 37 kaynakçı, 50 işçi görevini yerine getiriyor. Çalışmalara yardımcı gereç olarak ise 10 adet paletli kırıcı ve kazıcı iş makinesi, 4 adet 100 tonluk vinç tahsis edildi. Kaynak çalışmalarının büyük çoğunluğunun tamamlandığını belirten İZSU, eski borularla yeni boruları birleştirerek soruna çözüm bulacak.
Çelik boruların alttan desteklenmesi için zemine ayrıca beton dolgu yapılacağını ve ardından harfiyatın kapatılarak su verileceğini belirten İZSU, kesintilerin kısa sürede son bulacağının müjdesini verdi. İZSU ayrıca şu açıklamaları yaptı:
“Çalışmalar süresince su kesintisinden etkilenen Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli ve Bornova’nın bir bölümüne Tahtalı Barajı’ndan dönüşümlü olarak aktarımı gerçekleştiriyoruz. Otoyol çalışması nedeniyle ortaya çıkan bu kesintiden etkilenen tüm hemşerilerimizden özür dileriz. Vatandaşlarımızın çalışmalar süresince tamamen susuz kalmaması için Tahtalı Barajı’ndan Çiğli ilçesine kısıtlı da olsa su aktarıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız suyu tasarruflu kullanmaları. Bağlantı çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için tüm ekiplerimizi seferber ettik. Yeni boruların ana isale hattına bağlantısını sağlamak için gece gündüz aralıksız bir çalışma sürdürüyoruz”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum